20.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendPurmerendse Astrid Waernes over haar nieuwe boek "De Magische Pas" (video)

Purmerendse Astrid Waernes over haar nieuwe boek “De Magische Pas” (video)

Purmerend – De Purmerendse Astrid Waernes heeft met haar partner Marcel Poort een coaching praktijk voor kinderen in Purmerend. In april dit jaar kwam er een boek van haar uit; het kinderboek De Magische Pas. Het boek De Magische Pas is geschreven voor kinderen en hun ouders ter ondersteuning bij dingen als leren omgaan met emoties en problemen. Er staan onderwerpen beschreven als -boosheid, hooggevoeligheid, eenzaamheid, bang in het donker, pesten en niet naar school willen. 

Astrid is afgestudeerd als Psychosociaal Therapeut en runt al 12 jaar Praktijk Waernes. Zij heeft opleidingen gevolgd als Counselor, HBO Maatschappelijk Werk, verdieping in de toegepaste psychologie, kindercoach, hypnotherapeut en regressietherapeut. Het is haar passie om wetenschap te koppelen aan spiritualiteit. Al ruim 22 jaar geeft zij cursussen en trainingen op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling. Astrid is een visionair. Zij houdt van vragen die verder en dieper gaan en dat houdt haar altijd nieuwsgierig.

Het boek de Magische pas

De Magische pas is een persoonlijk hulpmiddel dat uitsluitend bedoeld is voor het kind van wie het boek is. Kinderen zijn net mensen. Evenals als volwassenen lopen zij tegen problemen op of blijven zij met zorgen zitten. Volwassenen hebben dikwijls geleerd om over hun gevoelens te praten en problemen te benoemen. Voor kinderen is dat allemaal nog niet zo vanzelfsprekend. De Magische pas kan hen helpen om grip op hun emoties of vervelende gedachten te krijgen en om hierover bij zichzelf te rade te gaan. Maar ook voor ouders en verzorgers kan het boek van meerwaarde zijn. Er staan veel herkenbare dingen in, het bevat tips hoe je het best kunt reageren op de emoties van je kind en bij het voorlezen zijn de verhaaltjes bij uitstek geschikt om met elkaar in gesprek te gaan.

Op een magische manier overwinnen de hoofdpersoontjes in dit boek hun problemen, en maken zij gebruik van hun Magische pas. Lezers kunnen zich identificeren met de kinderen uit de verhaaltjes, leren hun eigen situatie begrijpen en worden zelf ook gestimuleerd om passende oplossingen te vinden.

Workshop in Bibliotheek Purmerend

Astrid geeft op woensdagmiddag 19 juni 2019 een boekpresentatie en workshop in de Bibliotheek Purmerend van 15:00 tot 16:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kinderen en ouders zijn welkom.

Het boek de Magische Pas kunt u hier bestellen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,962FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.1 °
18.9 °
74 %
1.8kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.