4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* Fusie Beemster PurmerendRaadsleden Beemster en Purmerend in gesprek over mogelijke financiële gevolgen fusie

Raadsleden Beemster en Purmerend in gesprek over mogelijke financiële gevolgen fusie

Purmerend – De gemeenten Beemster en Purmerend hebben het voornemen om per 1 januari 2022 bestuurlijk te fuseren. Beide gemeenteraden hebben in 2018 het intentiebesluit tot bestuurlijke fusie genomen. Op basis hiervan zijn inwoners van Beemster en Purmerend gevraagd aan te geven wat zij belangrijke waarden vinden die ze aan de nieuwe gemeente mee willen geven.

Deze waarden krijgen een plek in een herindelingsontwerp, een formeel document waarin de aanleiding van en draagvlak voor de fusie, de financiën en de ambities van de nieuwe gemeente zijn verwoord. De raden van Beemster en Purmerend besluiten eind september over dit herindelingsontwerp en daarmee over de fusie.

Een afvaardiging van beide gemeenteraden komt in een klankbordgroep maandelijks bij elkaar om te spreken over thema’s rond de voorgenomen fusie. De klankbordgroep gaat als voorbereiding op de besluitvorming over het herindelingsontwerp op maandag 17 juni 2019 met elkaar in gesprek over de mogelijke financiële gevolgen van de fusie. Bestuurders van beide gemeenten zijn aanwezig en nemen deel aan het gesprek als dat gewenst is.

In een notitie is inzicht gegeven in de mogelijke ontwikkeling van de gemeentelijke belastingen na de fusie zoals OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing. De lokale lastendruk is een belangrijk onderwerp voor de besluitvorming over het herindelingsontwerp.

“Het is niet de bedoeling dat er aan het einde van het gesprek een gezamenlijke conclusie getrokken zal worden. Los van de vraag of dat mogelijk zou zijn, is het ook niet gewenst om een voorschot te nemen op de besluitvorming van het herindelingsontwerp. De opbrengst kan wel zijn dat er inzichten over en weer ontstaan, die helpen in het proces van het herindelingsontwerp en daarna eventueel op weg naar de nieuwe gemeente.”, schrijven de griffiers van beide gemeente aan de leden van de klankbordgroep fusie in een zogenaamde oplegger.

De klankbordgroep bijeenkomst wordt op 17 juni 2019 gehouden in het stadhuis van Purmerend en begint om 19.30 uur. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Download de notitie hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.