17.3 C
Purmerend
vrijdag 12 april 2024
Home112Aanhoudingen om cocaïne in plastic

Aanhoudingen om cocaïne in plastic

Driebergen – Op dinsdag 4 juni heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van het importeren van cocaïne uit Colombia. De cocaïne, ongeveer tien kilogram in totaal, zat op ingenieuze wijze (vermoedelijk ingesmolten) verwerkt in een lading recyclebaar plastic.

Een van de verdachten, een 50-jarige man uit Landsmeer zag kort voor zijn aanhouding nog kans om een, naar achteraf bleek, geladen vuurwapen vanuit zijn slaapkamerraam in de achtertuin te gooien. De andere verdachten, een 49-jarige man uit Purmerend (Redactie: inval arrestatieteam 4 juni 2019 op een adres aan de Lauwersmeer omstreeks 06:00 uur) en een 44-jarige man uit Amsterdam zijn in hun woonplaats aangehouden.

Doorzoeking

Tijdens de doorzoeking van de woning van de verdachte uit Landsmeer zijn ruim een halve kilo MDMA (goed voor het produceren van ruim anderhalf duizend XTC-tabletten), 144 XTC-tabletten, een busje pepperspray en meerdere dure horloges aangetroffen en inbeslaggenomen.

De man en zijn partner, een 44-jarige vrouw uit Landsmeer, worden ook verdacht van het plegen van witwassen en valsheid in geschrifte. De vrouw is eveneens op dinsdag 4 juni 2019 aangehouden. Ook de 19-jarige zoon des huizes is aangehouden. In zijn slaapkamer werd ruim twee kilogram hennep en een vlindermes aangetroffen.

In totaal zijn vier woningen en vijf bedrijven doorzocht. Daarbij zijn nog zo’n 55 XTC-tabletten, dure horloges, een auto en ook ruim 23.000 euro aan contanten aangetroffen en inbeslaggenomen. De drie mannen zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De vrouw en haar zoon zijn inmiddels in vrijheid gesteld.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
21.2 °
13.4 °
67 %
10.3kmh
99 %
vr
17 °
za
19 °
zo
11 °
ma
9 °
di
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.