* StadseVerhalenPurmerend

Vlog 3: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Slotplein (video)

Purmerend – Samen met ’t Gilde brengt de gemeente twaalf vlogs uit over de historie van de stad en haar 155 monumenten. Stadsgids Gerard Wegman neemt wethouder Eveline Tijmstra van Erfgoedbeleid en Monumenten mee langs de pareltjes van de stad. In deze aflevering brengen Eveline en Gerard een bezoek aan het Slotplein waarop vroeger Slot Purmersteijn stond.

In de eerste twee vlogs bezochten Eveline en Gerard de Peperstraat en het Padjedijk. In deze vlog vertelt Gerard over de geschiedenis van slot Purmersteijn en hoe, de stichter van de stad Purmerend, Willem Eggert de schatkist van Graaf Willem de 6e weer vulde, zodat deze weer ten strijde kon trekken. Ook vertelt Gerard waarom er één toren van slot Purmersteijn instortte, waarna het gehele slot begin 18e eeuw werd gesloopt.

Stadswandelingen

’t Gilde organiseert elke zaterdag stadswandelingen en één keer in de maand (laatste zondag van de maand) een fietstocht. Ook een keer met Gerard op pad? Dat kan dus. De stadswandelingen zijn elke zaterdag om 13.30 uur. Opgeven kan bij de VVV-Museumwinkel in de Peperstaat of via telefoon 0299-207022. Op de website staat meer informatie, www.gildepurmerend.nl.

Meer informatie over de monumenten in Purmerend vindt u op: www.erfgoedpurmerend.nl

Relevante artikelen:

Vlog 1: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken de Peperstraat (video)

Vlog 2: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Padjedijk (video)

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by