10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
Home* StadseVerhalenVlog 3: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Slotplein (video)

Vlog 3: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Slotplein (video)

Purmerend – Samen met ’t Gilde brengt de gemeente twaalf vlogs uit over de historie van de stad en haar 155 monumenten. Stadsgids Gerard Wegman neemt wethouder Eveline Tijmstra van Erfgoedbeleid en Monumenten mee langs de pareltjes van de stad. In deze aflevering brengen Eveline en Gerard een bezoek aan het Slotplein waarop vroeger Slot Purmersteijn stond.

In de eerste twee vlogs bezochten Eveline en Gerard de Peperstraat en het Padjedijk. In deze vlog vertelt Gerard over de geschiedenis van slot Purmersteijn en hoe, de stichter van de stad Purmerend, Willem Eggert de schatkist van Graaf Willem de 6e weer vulde, zodat deze weer ten strijde kon trekken. Ook vertelt Gerard waarom er één toren van slot Purmersteijn instortte, waarna het gehele slot begin 18e eeuw werd gesloopt.

Stadswandelingen

’t Gilde organiseert elke zaterdag stadswandelingen en één keer in de maand (laatste zondag van de maand) een fietstocht. Ook een keer met Gerard op pad? Dat kan dus. De stadswandelingen zijn elke zaterdag om 13.30 uur. Opgeven kan bij de VVV-Museumwinkel in de Peperstaat of via telefoon 0299-207022. Op de website staat meer informatie, www.gildepurmerend.nl.

Meer informatie over de monumenten in Purmerend vindt u op: www.erfgoedpurmerend.nl

Relevante artikelen:

Vlog 1: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken de Peperstraat (video)

Vlog 2: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Padjedijk (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.