18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomeGemeenteGemeente en Deen sluiten intentieovereenkomst voor herontwikkeling

Gemeente en Deen sluiten intentieovereenkomst voor herontwikkeling

Purmerend – Op dinsdag 11 juni 2019 heeft het college van b&w besloten om een intentieovereenkomst te sluiten met Deen Vastgoed Ontwikkeling. Doel is om te onderzoeken of de locatie van Deen aan de Wagenweg deels herontwikkeld kan worden. Het idee is dat in het gebied woningen worden ontwikkeld en een parkeervoorziening voor bezoekers van de binnenstad. Het gaat daarbij niet om de plek van de supermarkt zelf, maar om delen van het gebied daaromheen en het bijbehorende parkeerterrein.

In 2017 heeft de gemeenteraad het Ambitiedocument Wagenweggebied vastgesteld. Daarin staat dat woningbouwontwikkeling op deze locatie de voorkeur geniet. Na verkennende gesprekken heeft Deen Vastgoed Ontwikkeling aangegeven dat zij wil onderzoeken of gedeeltelijke herontwikkeling naar woningbouw op deze plek mogelijk is. Daarnaast gaat Deen onderzoeken of het realiseren van een particuliere parkeergarage met 100 extra parkeerplaatsen voor bezoekers van de binnenstad mogelijk is.

Afspraken

Deen wil de parkeergarage voor een klein deel mogelijk op grond van de gemeente realiseren. Beide partijen zullen nog afspraken maken over een gemeentelijke bijdrage in de exploitatie van deze garage. Gemeente en Deen sluiten daarom een intentieovereenkomst, waarin ze allebei de wens uitspreken om het plan te onderzoeken. De gemeente verwacht dat deze herontwikkeling eraan kan bijdragen dat het hele gebied opknapt.

Vervolg

De komende tijd werkt Deen dit idee verder uit in een stedenbouwkundig plan. Ook worden afspraken gemaakt over hoe Deen over deze ontwikkeling in gesprek gaat met omwonenden en andere partijen rondom de locatie. Om het plan in een vervolgstadium daadwerkelijk te realiseren is het nodig dat het bestemmingsplan wordt aangepast. Dat is uiteindelijk een besluit van de gemeenteraad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.