21.2 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendKinderBeestFeest 2019 ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

KinderBeestFeest 2019 ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

Purmerend – Vrijdag 14 juni wordt voor de 20e keer het KinderBeestFeest georganiseerd, het jaarlijks besloten feest in ARTIS voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond. Ook worden rondvaartboten en bootjes van de Reddingsbrigade ingezet.

Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

20-jarige jubileum

In 2000 namen twee dierverzorgers in navolging van een evenement in Blijdorp het initiatief tot een feestelijke avondopenstelling van ARTIS voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis. Het feest was een succes en een vervolg kon niet uitblijven. In samenwerking met de hulpdiensten werd bedacht dat de kinderen zouden worden opgehaald met diverse hulpverleningsvoertuigen. Zo konden nog veel meer kinderen worden uitgenodigd! In 2010 is Stichting KinderBeestFeest opgericht, de organisatie is volledig in handen van mensen die zich hiervoor vrijwillig inzetten. Het feest is een niet meer weg te denken jaarlijkse avond, waarbij niet alleen ARTIS, maar heel Amsterdam even op zijn kop staat voor deze bijzondere gasten!

5000 gasten

Zo’n 1250 kinderen zijn uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting komen in totaal ongeveer 5000 gasten. Meer dan 1500 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen.

Vertrek vanaf Dijklanderziekenhuis

Om 16:30 uur zal er een stoet van hulpverleningsvoertuigen vertrekken van het terrein van het Dijklanderziekenhuis. Dus als je deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

Relevant artikel:

Met loeiende sirenes naar ArtisSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.2 ° C
22.2 °
19.4 °
59 %
1.3kmh
14 %
wo
20 °
do
19 °
vr
22 °
za
20 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.