12.8 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomePurmerendZonnebootrace Solar Sport One is spektakel voor het hele gezin

Zonnebootrace Solar Sport One is spektakel voor het hele gezin

Purmerend – Op 21 en 22 juni wordt de eerste stop van de Solar Sport One Zonneboot Race gehouden in Purmerend en de Beemster. Net als vorig jaar zal het duurzame waterevenement neerstrijken op de Kanaalkade in Purmerend. De races zullen worden gehouden in de kom en door de Beemster.

Solar Sport One is een watersportevenement voor techneuten, lefgozers, teamspelers en organisatietalenten die duurzaam met de aarde willen omgaan. Toch draait het evenveel om het wedstrijdelement: de teams gaan op zoek naar de ideale balans tussen zonne-energie en waterweerstand. De winnende boot weet het best te profiteren van de omstandigheden op de racedag. Met snelheden tot 50 km/h zijn de zonneboten spectaculair om te zien.

Teams van over de hele wereld

Er zullen teams uit vier verschillende landen komen strijden in Purmerend. De orginastie er trots op dat ze teams uit Nederland, Indonesië, Polen en het Verenigd Koninkrijk mogen verwelkomen. De wedstrijdonderdelen zijn een endurancerace van 64 km, een slalom en een topspeed-meting. De deelnemers worden ingedeeld in 3 klassen; de jeugdklasse, de eenheidsklasse V20 en de vrije klasse.

Noord-Holland sterk vertegenwoordigd

Het Amsterdamse team Engineers of Innovation bestaat uit alumni die als team werken aan de snelste boot in de V20 klasse. De Young Solar Challenge klasse heeft maar liefst vier teams meevaren uit de provincie Noord-Holland; Atlas College, Edam, Kai Munk, Hoofddorp, Don Bosco College, Volendam en het Spinoza Lyceum uit Amsterdam.

Netwerkmiddag ‘Solar Stages’

Op 20 juni tussen 15.30 en 17.00 uur vinden in Theater De Purmaryn de zogenaamde Solar Stages plaats, een middag vol inspirerende verhalen over geschiedenis en toekomst van fossielvrije voortstuwing – met zonne-energie als belangrijkste factor. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen over een duurzame toekomst. Aanmelden kan via: www.solarsportone.org/solar-stages

Na afloop van de Solar Stages is het publiek om 17:00 uur van harte welkom in de Solar Village aan de Kanaalkade. Diverse zonneboten zullen hier een voorproefje geven van wat er tijdens de waterraces op het programma staat.

Mini-Solar

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, daarom varen de leerlingen van de lokale lagere scholen hun eigen mini-solar race, met zonneboten gemaakt van afvalmateriaal. Deze race vindt plaats op vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur rondom de Kanaalkade in Purmerend.

Solar Village & de ‘Green Room’

Beleef de spanning en kom kijken op 21 en 22 juni aan de Kanaalkade in Purmerend. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken in Solar Village. Een speaker zal u gedurende de dag meer informatie geven over de strijd op het water. Op de Kanaalkade kunt u zich mengen tussen de teams en een kijkje nemen de ‘Green Room’.Hier komt u meer te weten over duurzame oplossingen voor in het dagelijks leven.

Download de app

Kunt u niet de race in levende lijve volgen, download dan de app ‘Solar Boat World Cup Racing’, hier is de race live te volgen!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.4 °
12 °
80 %
4kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
20 °
wo
18 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.