10.7 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomeRegionaalOnderzoek naar doortrekken Noord-Zuidlijn naar Purmerend en Zaanstad

Onderzoek naar doortrekken Noord-Zuidlijn naar Purmerend en Zaanstad

Purmerend – Er komt er een onderzoek naar het doortrekken van de Noord-Zuidlijn richting Zaanstad en Purmerend. Dat staat te lezen in het coalitie-akkoord van de provincie Noord-Holland. Vandaag presenteerden de nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA samen met formateur Laura Bromet de plannen van Noord-Holland voor de komende vier jaar.

Om Noord-Holland in de toekomst bereikbaar te houden moet worden geïnvesteerd in alle vervoersmodaliteiten. Vanwege de druk op de ruimte krijgen openbaar vervoer en vervoer per fiets extra aandacht. In dat kader wordt er een onderzoek gestart naar het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Zaanstad en Purmerend.

Binnen deze coalitieperiode worden daarover bestuurlijke afspraken gemaakt met de regio en met het rijk. Behalve uitbreiding van de lijn richting Zaanstad en Purmerend, zal ook gekeken worden naar het doortrekken richting Schiphol en Hoofddorp.

Kopfoto: User:Willem_90Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.7 ° C
11.7 °
9.4 °
73 %
6.3kmh
93 %
di
10 °
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.