22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendDebatbattle over Purmerend2040: De Stad van de Toekomst

Debatbattle over Purmerend2040: De Stad van de Toekomst

Purmerend – Donderdag 13 juni organiseerde gemeente Purmerend in samenwerking met Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) in P3 een debatbattle met leerlingen van Nelson Mandela en het Jan van Egmond Lyceum. Het debat ging over de toekomst van Purmerend.

Tijdens het debat werden onderwerpen als wonen, verstedelijking, duurzaamheid en het klimaat besproken. Zo krijgt de gemeente Purmerend een beter inzicht in welke keuzes jongeren maken als zij de stad naar eigen inzicht zouden mogen inrichten. Twaalf debathelden van SG Nelson Mandela en het Jan van Egmond Lyceum namen plaats op het podium en debatteerden over de volgende stellingen:

– De stad van mijn dromen houdt volledig rekening met de wensen van jongeren.
– Wij als bewoners kunnen bepalen hoe Purmerend er in 2040 uit moet zien.
– Als de gemeente de prioriteit legt bij een duurzame stad, wordt Purmerend leuker om in te wonen.

Het debat werd gepresenteerd door Tim Senders van Streetlab TV, de muziek werd verzorgd door DJVM en er was een dansact van Furious Flow. De jury bestond uit Wethouder Thijs Kroese, Harm Jan Stalman en Nieloefaar Bahadori. Debatheld Jessy werd aan het eind van het debat door de jury als winnaar uitgekozen, gevolgd door Ole en Aisha.

Leerlingen adviseren de gemeente om te blijven vragen naar wat jongeren vinden, door bijvoorbeeld enquêtes uit te zetten op scholen en jongeren te peilen wanneer er nieuwe plannen worden gemaakt. Daarnaast vragen ze de gemeente meer voorzieningen te creëren voor jongeren in Purmerend, vooral voor de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Ze zien graag dat de Noord-Zuidlijn wordt doorgetrokken naar Purmerend en zijn begaan met duurzaamheid, mits het niet teveel kost. Ook kwamen er tijdens het debat nog wat opvallende suggesties naar voren. Prullenbakken in neonkleuren zodat ze beter opvallen en een jongerencentrum in het oude postkantoor.

Tijdens de debatbattle zijn er tekeningen van de debatuitkomsten gemaakt die ter inspiratie worden opgehangen in het stadhuis en er is een korte video gemaakt die wordt gedeeld met de gemeenteraad. De input van het debat wordt meegenomen in de omgevingsvisie en in programma2040. Op 3 juli hebben de debathelden nog een ontmoeting om hun ideeën te bespreken met wethouder Thijs Kroese en Harm-Jan Stalman, projectleider 2040.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.