Waterlandse illustrator Karst-Janneke Rogaar wint zilveren penseel voor ‘Vriendschap is alles’

Watergang – De in Watergang (gemeente Waterland) woonachtige illustrator Karst-Janneke Rogaar heeft vandaag een zilveren penseel uitgereikt gekregen. Ze ontving de prestigieuze prijs voor haar illustraties in het kinderboek Vriendschap is alles, dat werd geschreven door Stine Jensen.

Penselen worden toegekend aan de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. De jury over Karst-Janneke’s illustraties: ‘Karst-Janneke is een ster in expressieve figuren. De ene keer lees je de concentratie af van een gezicht, de andere keer zit hij verstopt in alledaagse houdingen als leunend op een fiets. De houding spreekt boekdelen. Met haar expressieve figuren wist Karst-Janneke veel verschillende emoties overtuigend in beeld te brengen.’ De Penseeljury 2019, bestaat uit: Jessica Jongkind, Joke Linders, Marleen Ram, Peter van Rossum en Marlies Visser (voorzitter).

Karst-Janneke Rogaar is enorm blij met haar prijs. ‘De griffels en penselen zijn samen met de Olympische medailles de eerste prijzen waar je in je leven van hoort. En zo’n prijs heb ik nu gewonnen!’ Tevens is Karst-Janneke kanshebber voor de Gouden Griffel die in oktober wordt bekend gemaakt.

Het boek is hieronder te bekijken en te bestellen:

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt