* Watergang

Waterlandse illustrator Karst-Janneke Rogaar wint zilveren penseel voor ‘Vriendschap is alles’

Watergang – De in Watergang (gemeente Waterland) woonachtige illustrator Karst-Janneke Rogaar heeft vandaag een zilveren penseel uitgereikt gekregen. Ze ontving de prestigieuze prijs voor haar illustraties in het kinderboek Vriendschap is alles, dat werd geschreven door Stine Jensen.

Penselen worden toegekend aan de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. De jury over Karst-Janneke’s illustraties: ‘Karst-Janneke is een ster in expressieve figuren. De ene keer lees je de concentratie af van een gezicht, de andere keer zit hij verstopt in alledaagse houdingen als leunend op een fiets. De houding spreekt boekdelen. Met haar expressieve figuren wist Karst-Janneke veel verschillende emoties overtuigend in beeld te brengen.’ De Penseeljury 2019, bestaat uit: Jessica Jongkind, Joke Linders, Marleen Ram, Peter van Rossum en Marlies Visser (voorzitter).

Karst-Janneke Rogaar is enorm blij met haar prijs. ‘De griffels en penselen zijn samen met de Olympische medailles de eerste prijzen waar je in je leven van hoort. En zo’n prijs heb ik nu gewonnen!’ Tevens is Karst-Janneke kanshebber voor de Gouden Griffel die in oktober wordt bekend gemaakt.

Het boek is hieronder te bekijken en te bestellen:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.