5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomePurmerendGemeente, Odion en Wooncompagnie tekenen intentieovereenkomst voor 50 woningen

Gemeente, Odion en Wooncompagnie tekenen intentieovereenkomst voor 50 woningen

Purmerend – Op donderdag 20 juni presenteerde wethouder Thijs Kroese het plan voor 250 woningen in Purmerend. Deze woningen zullen op acht verschillende locaties binnen de gemeente worden gerealiseerd (zie relevant artikel onder dit bericht). Eén van deze locaties bevindt zich aan de Aletta Jacobslaan. Op deze locatie willen de gemeente Purmerend, Odion en Wooncompagnie een 50-tal nieuwe woningen realiseren.

Direct na de presentatie van de plannen, zetten Thijs Kroese (wethouder Gemeente Purmerend),  Stefan van Schaik (directeur/bestuurder van Wooncompagnie) en Annemarie van Dalen (bestuurder van Odion) hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst voor deze locatie.

Naast het Clusius kunnen -na de nodige procedures en inspraak- twee woongebouwen worden gerealiseerd. In het ene gebouw komen 30 woningen voor Odion. Deze appartementen worden ingezet om de wachtlijst voor clienten van Odion terug te brengen.  Op dit moment bestaat de wachtlijst uit ongeveer 100 personen. Tevens wordt er een dagbestedingslocatie gevestigd.

Het tweede woongebouw is bestemd voor reguliere woningen. “Dit project bestaat voor 100% uit sociale huurwoningen”, vertelt Van Schaik. “We moeten nog wel een keuze maken hoe we de toekenning zullen gaan vormgeven om te zorgen voor meer beweging in de woningmarkt. We kunnen er voor kiezen om deze woningen beschikbaar te stellen voor bepaalde groepen. Voorrang voor mensen die een regionale huurwoning achterlaten behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Maar daar moeten we nog even goed naar kijken”

Loes van der Haar (regiomanager Odion) gaf voor de ondertekening aan, dat met het project ook nadrukkelijk een meerwaarde voor de wijk kan worden gecreëerd. Zo zijn er plannen voor een openbare tuin, toegankelijk voor alle mensen uit de wijk.

Relevant artikel:

Presentatie plan 250 woningen – Wethouder Kroese: “30% sociale huur is een absolute grens”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.2 °
5 °
76 %
1.3kmh
100 %
wo
5 °
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.