Purmerendwonen

Officiële opening nieuwbouwproject Driedam Purmerend

Purmerend – Op het voormalig gemeentelijk evenemententerrein, gelegen aan de Stekeldijk in Purmerend, staan drie nieuwe kleinschalige woongebouwen: De Waker, De Slaper en De Dromer. Naast de 38 koopappartementen in het blok ‘De Dromer’ realiseerde Van Wijnen er 64 middeldure huurappartementen in de andere twee blokken in opdracht van SPF Beheer B.V. De drie complexen zijn ontworpen door FKG Architecten. Gisteravond vond de officiële opening plaats.

Deze duurzame appartementen zijn CO2 neutraal doordat er slimme ventilatie geplaatst is. De energie wordt gehaald uit stadsverwarming. De woningen liggen zeer gunstig ten opzichte van openbaar vervoer met het trein en busstation op loopafstand van Purmerend. De appartementen hebben een gemeenschappelijke binnentuin en parkeerruimte op eigen terrein. De koopappartementen zijn allemaal verkocht en ook de middeldure huur appartementen zijn allemaal bewoond.

Ook de omgeving is inmiddels  woonrijp gemaakt door Van Wijnen. Remco IJzendoorn van Van Wijnen: “Wij vinden het een kers op de taart dat wij het woonrijp maken van de omgeving ook mochten begeleiden. Zo vaak komt het niet voor dat we een werk compleet met bestrating, boompjes, struiken, wegbewijzering en verlichting mogen afleveren.”

Kunstwerk

Vandaag is in bijzijn van bewoners, Van Wijnen, SPF Beheer en andere betrokkenen een kunstwerk onthuld.  De bank, gemaakt door kunstenaar Ruben van de Ven (Zonder Fratsen), bestaat uit beton en RVS en symboliseert land en water. De drie namen van de wooncomplexen komen ook terug in het kunstwerk. Deze worden verbeeld in een bronzen beeld. In dat beeld krijgen de Waker, Slaper en Dromer een plek, bovenop een bronzen zandzak. Die zandzak symboliseert de dijken. Mooi dat we samen iets blijvends achterlaten dat echt bij de woongebouwen hoort.

Relevante artikelen:

Nieuwbouw 102 woningen Stekeldijk gestart

Bouwproject Stekeldijk gaat door

Chantage in commissie SOB

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.