14 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
Home* RechtspraakRechtszaak tegen gemeente Purmerend over openstelling Beusebos (live verslag)

Rechtszaak tegen gemeente Purmerend over openstelling Beusebos (live verslag)

Haarlem – Vandaag is er een zitting in de rechtbank van Haarlem waar de Stichting Vrienden van het Beusebos de gemeente Purmerend daagt om het Beusebos, ook wel bekend als de kom A7, weer open te stellen voor publiek. “We willen dat het hek weggehaald wordt en er weer gewandeld kan worden op de paden. En dat deze ook niet meer worden gebruikt door motorcrossers of automobilisten”, zegt Bart Creemer van de stichting.

De gemeente besloot hiertoe na incidenten tussen motorcrossers en wandelaars. Maar volgens de Stichting Vrienden van het Beusebos mag dat afsluiten helemaal niet, zoals nu blijkt na juridisch onderzoek. Het is openbaar terrein en de gemeente had moeten handhaven in plaats van de boel laten afsluiten, stelt de stichting. Creemer: “Dat is een grote fout geweest.’

In een brief aan het gemeentebestuur van Purmerend stelde de stichting dat de afsluiting van het Beusebos onrechtmatig is. Al sinds 12 april 2018 is het Beusebos afgesloten en mag niemand er zonder toestemming erin. Omdat de gemeente niet reageerde op de brief van de stichting en de geëiste deadline liet verlopen, heeft de Stichting Vrienden van het Beusebos de gemeente voor de rechter gedaagd. Vandaag is de zitting.

Dit bericht zal live worden geüpdate.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.1 °
13.3 °
82 %
4kmh
100 %
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °
ma
24 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.