9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
Home* DuurzaamSpectaculaire zonnebootraces in de kom Kanaalkade, morgen laatste dag (video)

Spectaculaire zonnebootraces in de kom Kanaalkade, morgen laatste dag (video)

Purmerend – Vandaag was de eerste dag van de Solar Sport One aan de Kanaalkade/Beemsterburgwal. Het spektakel heeft voor de tweede keer zijn tenten opgeslagen in Purmerend. Geen gewone boten, maar solar boten, aangedreven op zonne-energie, gingen vandaag de competitie met elkaar aan. Wist je dat de snelste boten inmiddels al meer dan 50 kilometer per uur kunnen? 

Vandaag waren er diverse diverse wedstrijden zoals een time trial van 64 km waarbij waarbij batterij management essentieel was. Ook een Solar Top Speed Challenge waarbij de boten zo hard gingen dat deze los van het water kwamen was spectaculair om te zien. In de ochtend kregen ruim 200 basisschool leerlingen de mogelijkheid om hun zelfgemaakte zonneboot te testen.

Morgen is het Nederlands Kampioenschap van de Young Solar (14-17 jaar) maar ook zijn er 2 wedstrijden van de Solar Sport One. Tevens zijn er diverse tenten waarbij duurzaamheid het woord is. Zo kan je leren hoe zonnepanelen precies werken. Wij maakten vanmiddag een impressie en spraken met de organisatie over wat er op de laatste dag van Solar Village nog te doen is. Een leuke uitgaanstip voor morgen.

Meer informatie op: https://solarsportone.org/purmerend/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.8 ° C
11.1 °
8.9 °
77 %
8.5kmh
87 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.