Spectaculaire zonnebootraces in de kom Kanaalkade, morgen laatste dag (video)

Purmerend – Vandaag was de eerste dag van de Solar Sport One aan de Kanaalkade/Beemsterburgwal. Het spektakel heeft voor de tweede keer zijn tenten opgeslagen in Purmerend. Geen gewone boten, maar solar boten, aangedreven op zonne-energie, gingen vandaag de competitie met elkaar aan. Wist je dat de snelste boten inmiddels al meer dan 50 kilometer per uur kunnen? 

Vandaag waren er diverse diverse wedstrijden zoals een time trial van 64 km waarbij waarbij batterij management essentieel was. Ook een Solar Top Speed Challenge waarbij de boten zo hard gingen dat deze los van het water kwamen was spectaculair om te zien. In de ochtend kregen ruim 200 basisschool leerlingen de mogelijkheid om hun zelfgemaakte zonneboot te testen.

Morgen is het Nederlands Kampioenschap van de Young Solar (14-17 jaar) maar ook zijn er 2 wedstrijden van de Solar Sport One. Tevens zijn er diverse tenten waarbij duurzaamheid het woord is. Zo kan je leren hoe zonnepanelen precies werken. Wij maakten vanmiddag een impressie en spraken met de organisatie over wat er op de laatste dag van Solar Village nog te doen is. Een leuke uitgaanstip voor morgen.

Meer informatie op: https://solarsportone.org/purmerend/

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt