* DuurzaamPurmerend

Spectaculaire zonnebootraces in de kom Kanaalkade, morgen laatste dag (video)

Purmerend – Vandaag was de eerste dag van de Solar Sport One aan de Kanaalkade/Beemsterburgwal. Het spektakel heeft voor de tweede keer zijn tenten opgeslagen in Purmerend. Geen gewone boten, maar solar boten, aangedreven op zonne-energie, gingen vandaag de competitie met elkaar aan. Wist je dat de snelste boten inmiddels al meer dan 50 kilometer per uur kunnen? 

Vandaag waren er diverse diverse wedstrijden zoals een time trial van 64 km waarbij waarbij batterij management essentieel was. Ook een Solar Top Speed Challenge waarbij de boten zo hard gingen dat deze los van het water kwamen was spectaculair om te zien. In de ochtend kregen ruim 200 basisschool leerlingen de mogelijkheid om hun zelfgemaakte zonneboot te testen.

Morgen is het Nederlands Kampioenschap van de Young Solar (14-17 jaar) maar ook zijn er 2 wedstrijden van de Solar Sport One. Tevens zijn er diverse tenten waarbij duurzaamheid het woord is. Zo kan je leren hoe zonnepanelen precies werken. Wij maakten vanmiddag een impressie en spraken met de organisatie over wat er op de laatste dag van Solar Village nog te doen is. Een leuke uitgaanstip voor morgen.

Meer informatie op: https://solarsportone.org/purmerend/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.