7.5 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023

HomePurmerendNachtopvang tijdelijk naar Zeevangstraat

Nachtopvang tijdelijk naar Zeevangstraat

Purmerend – Het onderkomen van de nachtopvang in Purmerend is in slechte staat, daarom kiest de gemeente ervoor om de nachtopvang tijdelijk te verplaatsen naar de Zeevangstraat. Het pand is met enkele aanpassingen geschikt te maken voor de tijdelijke huisvesting van de nachtopvang.

In het coalitieakkoord is de ambitie opgenomen om een voorziening voor chronisch verslaafden in combinatie met de nachtopvang te realiseren. Dit kost tijd. Door de staat van het pand van de nachtopvang is deze tijd er niet. Daarom heeft het college besloten om de nachtopvang tijdelijk te verplaatsen naar de Zeevangstraat. De Zeevangstraat biedt woonruimte aan mensen, die op weg zijn naar zelfstandig wonen en met een steuntje in de rug hier naartoe werken. Er wonen nu 24 Purmerenders.

Inrichting Zeevangstraat


Er kunnen 16 slaapplekken gerealiseerd worden in acht kamers op de eerste verdieping van de Zeevangstraat. Bij extreme kou kan een extra bed op elke kamer worden geplaatst, zodat er – indien nodig – meer mensen opgevangen kunnen worden. Vier personen delen een badkamer en toilet. Naast verbeterde faciliteiten wordt aan de Zeevangstraat  een maaltijd aangeboden, die waar mogelijk met de bezoekers van de nachtopvang wordt bereid. Daarom worden de kosten van een nacht met € 2,50 verhoogd naar € 7,50 per nacht.

Vervolgstappen

De samenwerkende partijen, zoals het Algemene Opvang Purmerend (AOP) en bijvoorbeeld de Breider, staan positief tegenover de plannen. Op deze manier kunnen zij hun positie als knooppunt voor mensen die dak- of thuisloos zijn verstevigen. Voor de gemeente biedt het de mogelijkheid om dit jaar verder onderzoek te doen naar de manier waarop we de opdracht van het coalitieakkoord het beste kunnen uitvoeren.

Informatie

Woensdag 26 juni en donderdag 27 juni zijn de bewoners van de Zeevangstraat, de gebruikers van de Nachtopvang en de buren van de Zeevangstraat geïnformeerd over deze nieuwe ontwikkeling. Buren zijn altijd welkom aan de Zeevangstraat nummer 2. Tussen 09.00 en 17.00 uur staat de koffie klaar.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
7.5 ° C
8.9 °
6.6 °
88 %
0.5kmh
12 %
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
5 °
vr
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.