* OMPurmerend

Purmerendse (43) hoort cel en taakstraf eisen voor afpersen cliënten thuiszorg

Purmerend – Tegen de 43-jarige Purmerendse Sonja L. is drie maanden cel en taakstraf van 200 uur geëist voor het afpersen van cliënten van de Amsterdamse thuiszorgorganisatie Cordaan.

Het OM beschuldigt de vrouw ervan cliënten te hebben gedwongen hun bankpas en pincode af te staan en geld van hen te hebben gestolen. Ze zou de slachtoffers onder grote psychische druk hebben gezet en een ‘onveilige en intimiderende sfeer’ hebben gecreëerd.

Hoewel het OM ervan uitgaat dat de vrouw tussen 2009 en 2013 circa 250.000 euro heeft verduisterd, vroeg ze de rechtbank in Amsterdam dat als niet bewezen te verklaren. Het bedrag is gebaseerd op onderzoek van een bedrijfsrecherchebureau dat Cordaan had ingeschakeld en het is niet zeker of de vrouw daadwerkelijk dat bedrag heeft gestolen.

Medeverdachte 

Een 50-jarige Amsterdamse medeverdachte was eerder al tot een schikking gekomen met het OM. Zij moet een taakstraf van 160 uur uitvoeren. De uitspraak is op 23 juli.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.