20.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendStart bouw 30 sociale huurwoningen Drontermeer

Start bouw 30 sociale huurwoningen Drontermeer

Purmerend – Op de voormalige schoollocatie Purmer-Zuid, gelegen aan het Drontermeer, bouwt woningcorporatie Wooncompagnie 30 sociale huurwoningen. Van Wijnen realiseert de bouw van deze 30 appartementen, bestaande uit dertien appartementen van 45m2 en zeventien appartementen van 70m2. Voor de ontwikkeling van het plan is intensief samengewerkt met een participatiegroep, waarin buurtbewoners, de gemeente en Wooncompagnie vertegenwoordigd waren.

Gisteren, maandag 1 juli, werd de start van de bouw gevierd. Wethouder Thijs Kroese: ‘Er is in Purmerend een groot tekort aan sociale huurwoningen. De samenwerking met de buurt en Wooncompagnie was geweldig en de nieuwe bewoners zullen op deze mooie plek in Purmer-Zuid meer dan welkom zijn.’

Eén- en tweepersoonshuishoudens

De 30 sociale huurwoningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, waar volgens Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie veel vraag naar is: ‘In Purmerend zijn veel urgente woningzoekenden, waardoor er vrijwel geen woningen beschikbaar zijn voor reguliere woningzoekenden. Om die reden willen wij als corporatie in de gemeente Purmerend versneld extra woonruimte beschikbaar maken. Dit nieuwbouwproject is onderdeel van onze plannen.’ Ook de gemeente heeft aangegeven dat er een groot tekort is aan sociale huurwoningen. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd. Woningzoekenden kunnen zich hiervoor naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar via www.woonmatchwaterland.nl inschrijven.

Inrichten openbare ruimte

Buurtbewoners konden voor het realiseren van de woningen stemmen op twee varianten. Zij hebben gekozen voor een zogenaamd ‘parallelmodel’. Dit betekent dat de 30 woningen in twee rijen tegenover elkaar worden gebouwd. Een volgende stap was het maken van plannen voor de openbare ruimte. Het complex wordt aangesloten op het Stadsverwarmingsnet en op het dak komen zonnepanelen, wat de appartementen duurzaam maakt. Voor en tussen de twee rijen met appartementen komen de galerijen en ontsluitingen. De zijde gericht op de omgeving is de voorkant en tevens de zonnige zijde. Hier bevinden zich dan ook de balkons. Het parkeren is opgelost met een parkeerterrein aan de zuidkant dat evenwijdig ligt aan de straat. Aan de noordzijde van het gebouw is voldoende ruimte voor een gazon, spelen en een voetbalkooi. Rondom het gebouw wordt de kwaliteit van het groen verbeterd. De inrichting van het openbare terrein is met de participatiegroep ontworpen. De architecten van het project zijn Bastiaan Jongerius en Venster Architecten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,963FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.1 °
18.9 °
74 %
1.8kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.