9.4 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
HomePurmerendOvereenstemming gemeente en Snippe over ontwikkeling locatie PostNL

Overeenstemming gemeente en Snippe over ontwikkeling locatie PostNL

Purmerend – De gemeente Purmerend en Snippe Projecten B.V. hebben de afgelopen periode gezamenlijk gezocht naar een passende invulling voor de locatie PostNL. Daar is nu overeenstemming over. Mulleners en Mulleners architecten heeft een schetsontwerp voor historiserende bouw op locatie PostNL gemaakt. Daarnaast worden er sociale huurwoningen en doorstroomwoningen gerealiseerd in Kop West. Er ligt nu een mooi plan waarmee waarde wordt toegevoegd aan de stad en de woonambitie van Purmerend een forse impuls krijgt.

De gemeenteraad heeft in 2018 een aantal kaders vastgesteld waardoor het oorspronkelijke plan voor de locatie PostNL niet meer mogelijk is. De raad heeft het college opgedragen om met projectontwikkelaar Snippe Projecten B.V. in overleg te gaan over een nieuw plan op deze locatie. Het nieuwe plan bestaat uit circa 137 koopwoningen op de locatie PostNL, circa 61 middeldure koopwoningen op veld J in Kop West en circa 89 sociale huurwoningen op veld I, eveneens in Kop West.

Tekst gaat door onder afbeelding.

André Snippe van Snippe Projecten B.V. is verheugd over het nieuwe plan: “In Purmerend is een erg groot tekort aan woningen. Wij zijn heel blij dat we met dit plan veel Purmerenders aan een aantrekkelijke woning kunnen helpen. We kijken ernaar uit om dit plan samen met onze partner ABB Bouwgroep uit Sliedrecht te realiseren.”

Historische binnenstad

Partijen hebben uitgebreid nagedacht over een invulling die recht doet aan de locatie aan de rand van de historische binnenstad. Wethouder Eveline Tijmstra: “We willen het karakter van de historische binnenstad behouden en versterken. Ik vind dat Snippe Projecten B.V. daar goed in geslaagd is met de nieuwe plannen voor de PostNL locatie. Ik ben blij met het gezamenlijke resultaat en wil mijn waardering uitspreken voor de constructieve houding en alle inspanningen die door Snippe Projecten B.V. gedaan zijn om tot een nieuwe invulling van de locatie te komen. De architectuur waarvoor is gekozen, voegt waarde toe en sluit goed aan bij de uitstraling van de historische binnenstad.”

Woonambitie

Naast de locatie PostNL, hoort de ontwikkeling van veld I en J in Kop West ook bij dit plan. In totaal gaat het om circa 287 woningen. Gemeente en Snippe Projecten B.V. voldoen met het totale programma aan de 30-30-40 norm die in het coalitieakkoord is opgenomen. Ook past de nieuwe invulling van de locatie PostNL in de ontwikkeling van het gehele gebied tussen de Hoornsebrug en de Kooimanbrug waar de komende jaren door verschillende bouwprojecten een forse impuls wordt gegeven aan de woonambitie van de gemeente Purmerend.

Wethouder Thijs Kroese: “Tempo maken en hard werken om zaken voor onze mooie stad voor elkaar te krijgen. Dat is wat we hier gedaan hebben. En dat heeft drie mooie gebouwen opgeleverd, samen goed voor circa 287 woningen passend binnen de 30-30-40 norm. We voegen hiermee waarde toe en zetten een flinke stap richting een complete, diverse en aantrekkelijke stad. Ik ben blij en trots op dit resultaat!”

Op woensdag 10 juli is er van 18.00-21.30 uur een informatieavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden in het stadhuis.

Relevante artikelen:

Hoogbouw op locatie oude postkantoor

Publiek en jury kiest voor DOK Architecten op PostNL locatie

Geen hoogbouw op PostNL locatie: plan Snippe van tafel

Woningbouw op PostNL locatie stap dichterbij



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
10.1 °
8.9 °
79 %
0.5kmh
100 %
wo
11 °
do
10 °
vr
10 °
za
13 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.