4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* Wereld van lisetteDe wereld van Lisette: Wildlife

De wereld van Lisette: Wildlife

Purmerend – In “De wereld van Lisette” neemt Lisette van Oostrom ons mee in haar wereld. Lisette en haar gezin wonen in hartje Purmerend. Haar man Michel is eigenaar van Franzen op de Kaasmarkt. Ze hebben twee kinderen: de 14-jarige adoptiedochter Jemi en dochter Yara van 11. De wereld van Lisette  wordt op zondagochtend gepubliceerd.

De komende weken volgen we Lisette tijdens de reis de ze deze lente met haar gezin maakte naar de geboortegrond van Jemi, om uiteindelijk het weeshuis te bezoeken waar Jemi de eerste periode van haar leven doorbracht. De reis van nu zetten we af tegen de reis van 2006, toen het stel Jemi op mocht halen. Onder dit artikel vindt u de eerdere artikelen uit de reeks “De wereld van Lisette”.

Hallo mensen, vanuit het verre Zuid-Afrika groeten wij u! Na een  heerlijke dag in Swaziland op een prachtige campsite in een wildpark, zijn we nu weer in Zuid-Afrika aangekomen.

We zitten op een heerlijke plek met uitzicht op een kleine drinkwater poel waar zebra’s en ander klein wild rondhuppelt. Weer eens wat anders dan de binnenstad van Purmerend!

Gisterenavond hebben we fikkie gestookt. En heerlijk rondom het vuur gegeten en gezeten.

Eerder in onze vakantie hadden we van een aardige eigenaar van een koffietentje het adres gehad van een man die game/wild drives doet hier in de buurt van hluhluwe. Hijzelf kon niet maar heeft een tour voor ons geboekt gisterenavond.

Vanochtend ging de wekker dus om 5 uur! Want om 6 uur startte de safari. We staan elke dag al om 7 uur op hier maar dit vond yara niet meer grappig, huilen geblazen dus. Maar achteraf bleek het een geweldige dag en dubbel en dwars waard om zo vroeg op te staan!

Na een aantal dieren te hebben gezien eindigde dag met een aantal leeuwen, een kudde olifanten en buffels. Need I say more?

adoptiereis 2006 dag 7 en 8 – Liefde

Jemi met sokken om tegen het open krabben

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is ongelofelijk hoe veel wij al van ons kleine meisje houden. Het voelt zo natuurlijk dat zij bij ons is. We kunnen het bijna niet geloven maar het voelt echt voorbestemd. Jemi hoort gewoon bij ons. Dit is dus wat god wilde dat zou gebeuren, zoveel is wel duidelijk. Zoals op het kaartje staat, het nam wat tijd maar god heeft ons naar jou toegeleid. Ik zei tegen Mich ik zou niet meer van haar kunnen houden, alsof ze uit mijn eigen buik komt. Mich voelt het precies zo.

Gisterenavond was een hele mooie avond toen Jemi bij papa op zijn borst in slaap viel. Zij wilde haar bed niet in. Maar bij papa liggend was ze binnen 5 minuten in slaap. De hele nacht heeft zij doorgeslapen van 8 uur ’s avonds tot vanochtend 7 uur. Wij waren helemaal kapot gisterenavond dus lagen wij al op 9 uur in bed. Na een rustige nacht van 10 uur slapen gingen we vanochtend naar het adoptiebureau hier vlakbij. Jemi viel in de wagen in slaap.

En wij konden daardoor rustig praten met de maatschappelijk werkster. Uit wat we vertelde vond zij het al erg goed gaan. Vandaag is Jemi wat minder in haar zelf gekeerd en maakt zij beter oogcontact. Ze blijft ons zeg maar aankijken. Ook antwoord zij op onze vragen door met haar hoofd ja/nee te knikken. Verder hebben we net ontbeten bij harry’s pannenkoekenhuis.

Samen naar de draaiende wasmachine kijken

Jemi keek goed om haar heen. Ook drinkt en eet ze erg goed. Jemi is erg duidelijk in wat ze wel/niet wil. Als ze niet meer eten wil dan geeft ze dat goed aan. Ook het goede slapen is een goed signaal, zegt de maatschappelijk werker. We zijn bij het adoptiebureau voorbereid op het rechtbank verzoek van morgen. De maatsch. werkster had geen tips meer voor ons. Ze merkte op dat ze ons zeer relaxed vond en zei dat dit ook goed voor Jemi is. Straks gaan we proberen wat foto’s op ons weblog te zetten maar dit kan niet in dit internetcafé. We zijn echt ontzettend blij er zijn geen woorden voor. Met elk gebaar van Jemi raken we meer in extase. We hadden geen verwachtingen van tevoren misschien dat we daarom nu zo relaxed zijn. We proberen veel met Jemi te knuffelen dit vind ze lekker dat kun je merken en voor de rest letten we goed op haar reacties bij alles wat we doen.

Ook vindt  ze het lekker als we haar lijfje insmeren met vette zalf, dan raakt ze helemaal relaxed. Bedankt voor jullie reacties, zo lief allemaal. We zitten hier met tranen in de ogen. En ontroerend ook dat ons meisje al zoveel liefde krijgt uit Nederland.

Eerdere artikelen uit deze reeks vindt u hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.