12.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomeondernemersBrasa nummer 2 in de terras top 100

Brasa nummer 2 in de terras top 100

Purmerend – Gisteren is bekend gemaakt dat Brasa Bar & Kitchen de tweede plaats heeft gehaald in de Nederlandse terras top 100 van Misset Horeca. Eigenaar Arwin is erg trots op het resultaat en op het team. Hieronder leest u de beoordeling van Misset.

De ommezwaai die Arwin Versteyne 5 jaar geleden bewerkstelligde, werpt zijn vruchten af. Na een zevende plek in 2018 in de Café Top 100, is er nu voor zijn Brasa Bar & Kitchen in Purmerend een tweede plek in de Terras Top 100. In 5 jaar tijd is de omzet vervijfvoudigd en het terras draagt daaraan flink bij.

T oen Arwin Versteyne 5 jaar geleden het concept van zijn bruine kroeg annex feestcafé Het Café volledig omgooide naar brasserie Brasa Bar & Kitchen, had hij waarschijnlijk niet voor mogelijk gehouden dat zijn zaak aan de Purmerendse Koemarkt zó’n succes zou worden. Vanaf dag één weten de gasten hun weg te vinden naar de koffie, de lunch, het diner en de borrel die wordt geboden. Sinds april is daar ook ontbijt bij gekomen.

In combinatie met het uitgebreide terras, 110 plekken in de zomer en 40 in de winter, leverde dat elk jaar klinkende cijfers op. In 5 jaar tijd wist Versteyne met zijn team de omzet van het laatste jaar van Het Café te vervijfvoudigen.

Alle lof voor  het team

Als de hoofdjury de Koemarkt op komt lopen, is het een warme zomernamiddag. Veel terrassen zijn leeg, sommige hebben wat stoelen bezet, eentje zit praktisch vol: Brasa Bar & Kitchen. En niet alleen dat: het publiek is enorm divers. Een grote vriendengroep, stelletjes, veel tweetjes met vriendinnen, gezinnen; het concept van Brasa lijkt een brede doelgroep te bekoren.

Tussen hen door laveren de medewerkers van Brasa vakkundig met volle dienbladen. Continu zijn ze scherp, maken ze tijd voor een praatje of serveren ze drankjes en gerechten uit, die de keuken met professionele precisie heeft klaargemaakt.

Het personeel ziet eruit om door een ringetje te halen: goed verzorgd, fris en altijd getooid met een gulle glimlach. Ze lijken het naar hun zin te hebben en lijken het fijn te vinden dat je er bent. Dat stralen ze in alles uit. Geen wonder dat Versteyne trots is op zijn team. Als de foto gemaakt wordt, ‘moeten’ ze er dan ook allemaal op. De ondernemer heeft een topbedrijf en een topteam neergezet, maar is niet te beroerd de credits te delen met de mensen die het visitekaartje van Brasa Purmerend zijn.

Onder de indruk

Tussen maart en eind oktober staat het terras van Brasa zowel aan de gevel als op het plein. Dan is de capaciteit zo’n 110. In de wintermaanden staat alleen het gevelterras er en is er plek voor zo’n 40 personen buiten. Daar komt bij, dat er binnen nog 85 plekken zijn, 25 aan de bar, 60 in de brasserie zelf. Brasa heeft in totaal drie bezoeken gehad die deze fraaie tweede plek opleverden. De mystery visitor kwam langs voor een kort bezoek en een drankje, het vakjurylid nam wat ruimer de tijd, minimaal 40 minuten, en nam ook een hapje en een drankje. Beide bezoeken vonden anoniem plaats en er was alom lof.

‘De ontvangst was erg hartelijk en gastvrij, van meerdere medewerkers afzonderlijk’, aldus ons vakjurylid. ‘De medewerkster nam de tijd om een praatje te maken en was uitstekend op de hoogte van de items op de kaart, bier van de tap, en wat er verder nog aan bier op gebied van fles werd geboden. Een jonge mannelijke medewerker vertelde bij het brengen van de bieren welke smaken wij konden proeven en gaf informatie over de achtergrond van de lokale brouwerij.’

Trainen en buiten de deur kijken

Het mag duidelijk zijn dat, als een bezoek zo al begint, een topnotering om de hoek ligt. Maar iedereen dient scherp te blijven en dat gebeurt ook naarmate het bezoek vordert. ‘Er was gedurende ons gehele bezoek aandacht voor onze tafel. Op voor ons de juiste momenten werd contact met ons gezocht voor het opnemen van een bestelling en het uithalen van de lege borden.

De medewerkster doet actief, maar niet geforceerd aan upselling van de speciale en lokale bieren, en geeft aanwijzingen waar we op de kaart de borrelhapjes kunnen vinden. Ze geeft ons de ruimte om even te kijken en komt later hiervoor terug. Dit alles geeft ons een welkom gevoel en zorgt voor de juiste stemming om iets extra’s te bestellen.’

Het feit dat Arwin Versteyne een actieve ondernemer is die graag buiten de deur kijkt, de bladen nauwkeurig bijhoudt voor de laatste trends, en veel doet aan trainingen voor zowel zichzelf als zijn medewerkers, betaalt zich uit. Brasa Purmerend mag naast een topnotering in de Café Top 100, nu ook de Terras Top 100 domineren. En dat is meer dan verdiend.

Kopfoto: aangeleverd door BrasaSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
11.7 °
78 %
4kmh
100 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.