10 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend aan de slag met visie Karekietpark

Gemeente Purmerend aan de slag met visie Karekietpark

Purmerend – Het Karekietpark is een van de ontwikkelgebieden van Purmerend. Er gebeurt al veel: de realisatie van het ROC, de komst van de tijdelijke woningen, de basisschool die eigenlijk uit zijn jasje groeit. Daarnaast is de sporthal aan vervanging toe. Tijdens gesprekken die in de afgelopen periode met een aantal omwonenden gevoerd zijn, zijn er ook zorgen geuit. Bijvoorbeeld over het verkeer. Hier is niet direct een oplossing voor. Daarom heeft de gemeente besloten om aan de slag te gaan met een totale visie op het Karekietpark en omgeving.

De gemeente gaat kijken naar wonen, winkels, zorg, de school en de maatschappelijke voorzieningen, zoals de sporthal. Maar ook naar de verkeersontsluitingen en naar het groen. De gemeente wil dat graag met de omwonenden en andere belangstellenden doen. Van de week kregen omwonenden een eerste bericht in de brievenbus hierover. Na de zomer gaat de gemeente verder.

Visie

“Een visie ontwikkelen betekent onderzoeken, met elkaar in gesprek gaan, luisteren naar de ervaringen van de omwonenden en de mensen die van de voorzieningen in het Karekietpark gebruik maken. Om zo alle belangen op tafel te krijgen en goede afwegingen in keuzes te kunnen maken. Mensen kunnen zich opgeven om mee te denken en aangeven hoe ze dat graag zouden willen. Met deze input gaat de gemeente aan de slag om het vervolgtraject vorm te geven.”

Relevante artikelen:

Hoogste punt MBO-school Karakietpark bereikt

Karekietpark: de dag na de grote brand (dronebeelden)



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
11.7 °
8.3 °
63 %
8.5kmh
100 %
do
9 °
vr
11 °
za
13 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.