112Purmerend

Eerste helft 2019: zoveel voertuigen werden er gestolen in Purmerend

Purmerend – Dertien personenauto’s zijn er in de eerste helft van 2019 gestolen in Purmerend. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Zij publiceerden vanochtend een lijst met de meest recente cijfers van voertuigdiefstal, waaronder personenauto’s, bedrijfsauto’s, bromfietsen en aanhangers.

Naast de dertien personenauto’s werden er 24 bromfietsen, 3 bedrijfsauto’s en 2 motorfietsen in het Purmerendse buitgemaakt. Eén aanhanger wisselde van eigenaar.

Nieuwe auto’s populair

Met name auto’s van nog geen drie jaar oud zijn populair onder dieven. In een jaar tijd zijn er 12 procent meer van deze voertuigen gestolen. De Volkswagen-modellen Golf en Polo blijven de meest gewilde auto’s.

Het aantal diefstallen van voertuigen is over het algemeen licht gedaald. Alleen brom- en snorfietsen werden vaker gestolen dan vorig jaar.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.