112Ilpendam

Verdachte aangehouden nabij Ilpendam na achtervolging vanuit Amsterdam-Oost

Ilpendam – Vanmiddag heeft er een fikse achtervolging plaatsgevonden. Een auto met daarin twee verdachten ging er vandoor in de richting van Purmerend nadat deze in Amsterdam-Oost een diefstal hadden gepleegd. Een burgereenheid van het basisteam zette hierop de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging werden op de A10 hoge snelheden gehaald en reed de auto over de vluchtstrook. Op de provinciale weg reed de auto meerdere keren tegen de richting in.

Ter hoogte van het dorp Watergang was de politie de auto een korte tijd kwijt. Een collega in vrije tijd wees de achtervolgende politie in de goede richting. De auto kon daarop een aantal kilometer verder op de Jaagweg bij Ilpendam worden klemgereden. Hierbij werd één verdachte aangehouden. Naar een andere verdachte wordt nog gezocht.

Foto’s: Inter Visual Studio / Stefan Roode

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.