0.9 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomeOpmerkelijkVliegende mieren beginnen in Purmerend aan bruidsvlucht

Vliegende mieren beginnen in Purmerend aan bruidsvlucht

Purmerend – Vanmiddag verschenen ze opeens in groten getale. Vliegende mieren zwermden overal in de buurt van het centrum en de Hazenpolder. Ook groepen meeuwen hadden het fenomeen in de gaten. Zij deden zich in de lucht te goed aan de gevleugelde diertjes.

Eenmaal per jaar – als het paarseizoen aanbreekt – wordt een gedeelte van de mieren geboren met vleugels. De zogenoemde kroonprinsessen vliegen op een warme drukkende zomerdag het nest uit. Direct gevolgd door gevleugelde mannetjes. De prinsessen proberen een zo groot mogelijke afstand af te leggen om daar een nieuwe kolonie te kunnen starten. Dit is overigens vaak niet veel verder dan een paar honderd meter. Maar als je kunt vliegen, gaat dat een stuk sneller dan als je dat als klein diertje moet lopen.

Nadat de prinses in de lucht is bevrucht door een mannetje, landt zij op de grond op zoek naar een geschikte plek voor een nieuw koninkrijk. Met de mannetjes loopt het slechter af. Na de daad storten zij dood op de grond neer.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
0.9 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
2.2kmh
62 %
za
1 °
zo
2 °
ma
3 °
di
5 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.