112Purmerend

Handhaving en brandweer Purmerend starten actie “Doorgang voor hulpdiensten”

Purmerend – Als hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulance, met zwaailichten en sirene naar een melding onderweg zijn, is dat omdat zij zo snel mogelijk ter plaatse moeten zijn om hulp te bieden. Soms kan een minuut dan al het verschil maken. Helaas merken zij dat het aanrijden nog wel eens belemmerd wordt door voertuigen of objecten die in de weg staan en waar het hulpvoertuig niet, of met moeite, langs kan.

Afgelopen vrijdag is het team Handhaving, in samenwerking met de brandweer, gestart met het project ‘Doorgang voor hulpdiensten’. Het doel van deze samenwerking is om bewustwording te creëren bij de burgers omtrent het parkeergedrag van hun voertuig. “Het is niet altijd zo dat mensen in overtreding zijn, maar ze zouden soms wel dichter langs de kant van de straat of verder van een bocht kunnen parkeren, waardoor er weer meer ruimte ontstaat.”, schrijft handhaving in een bericht op Facebook.

Samen met de brandweer zal handhaving de komende tijd meerdere keren door de wijken rijden, om knelpunten in beeld te brengen. Daar waar zij vastlopen zullen er, indien mogelijk, contact gemaakt worden met de eigenaren / bewoners om één en ander toe te lichten. Tevens zullen voertuigen die ‘hinderlijk’ staan voorzien worden van een waarschuwingsflyer. De hulpdiensten hopen dat er hierdoor een stukje bewustwording ontstaat bij de burgers. “Met elkaar dragen wij zorg voor de veiligheid en daarvoor hebben wij ook uw hulp nodig! U wilt toch ook dat de hulpdiensten u kunnen bereiken in geval van nood?”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.