Handhaving en brandweer Purmerend starten actie “Doorgang voor hulpdiensten”

Foto's: Handhaving Purmerend

Purmerend – Als hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulance, met zwaailichten en sirene naar een melding onderweg zijn, is dat omdat zij zo snel mogelijk ter plaatse moeten zijn om hulp te bieden. Soms kan een minuut dan al het verschil maken. Helaas merken zij dat het aanrijden nog wel eens belemmerd wordt door voertuigen of objecten die in de weg staan en waar het hulpvoertuig niet, of met moeite, langs kan.

Afgelopen vrijdag is het team Handhaving, in samenwerking met de brandweer, gestart met het project ‘Doorgang voor hulpdiensten’. Het doel van deze samenwerking is om bewustwording te creëren bij de burgers omtrent het parkeergedrag van hun voertuig. “Het is niet altijd zo dat mensen in overtreding zijn, maar ze zouden soms wel dichter langs de kant van de straat of verder van een bocht kunnen parkeren, waardoor er weer meer ruimte ontstaat.”, schrijft handhaving in een bericht op Facebook.

Samen met de brandweer zal handhaving de komende tijd meerdere keren door de wijken rijden, om knelpunten in beeld te brengen. Daar waar zij vastlopen zullen er, indien mogelijk, contact gemaakt worden met de eigenaren / bewoners om één en ander toe te lichten. Tevens zullen voertuigen die ‘hinderlijk’ staan voorzien worden van een waarschuwingsflyer. De hulpdiensten hopen dat er hierdoor een stukje bewustwording ontstaat bij de burgers. “Met elkaar dragen wij zorg voor de veiligheid en daarvoor hebben wij ook uw hulp nodig! U wilt toch ook dat de hulpdiensten u kunnen bereiken in geval van nood?”

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*