16.4 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalRijkswaterstaat kondigt hitteprotocol aan: pechvogels gelijk geholpen

Rijkswaterstaat kondigt hitteprotocol aan: pechvogels gelijk geholpen

Regionaal – Vanaf morgenochtend tien uur gaat voor Rijkswaterstaat het hitteprotocol in. De aankomende dagen worden temperaturen van meer dan 30 graden verwacht. Eén van de maatregelen die wordt getroffen is dat er bij pech langs de snelweg gelijk een berger wordt ingezet. 

Gestrande automobilisten gaan naar een veilige locatie, zoals een tankstation of een parkeerplaats, waar hulp naartoe komt. Ze hoeven dan niet in de hitte langs de snelweg te wachten.

Daarnaast wordt automobilisten aangeraden om genoeg water mee te nemen in de auto omdat door de hitte het concentratievermogen kan afnemen. Ook is het volgens de organisatie handig om een paraplu in de auto te leggen die bij pech kan dienen als een parasol als er toch even op hulp moet worden verwacht.

Ook moeten weggebruikers de komende tijd rekening houden met overlast door bermbranden als gevolg van droogte. Rijkswaterstaat roept weggebruikers dan ook op om hun sigarettenpeuken niet uit de auto te gooien.

Nederlandse Spoorwegen / ProRail

ProRail geeft aan dat de kans op verstoringen aan spoor en wissels door het extreme weer groter is. Ook treinen kunnen door de deze hitte eerder last krijgen van een defect. Reizigers wordt aangeraden om water mee te nemen onderweg. Inmiddels is al op zo’n 90 stations een watertappunt geopend waar u gratis uw flesje met kraanwater kunt vullen.

De treinen van NS hebben in totaal 5.000 airco’s. Om ervoor te zorgen dat reizigers in een koele trein kunnen zitten, hebben de airco’s de hoogste prioriteit. Dagelijks werken deze periode extra monteurs verspreid over vier locaties aan het onderhoud en herstel van de airco’s.

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15.5 °
69 %
5.4kmh
5 %
zo
15 °
ma
19 °
di
20 °
wo
18 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.