10.8 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
Home112Grote brand verwerkingsbedrijf Renewi Baanstee

Grote brand verwerkingsbedrijf Renewi Baanstee

Purmerend – Momenteel woedt er een grote brand bij verwerkingsbedrijf Renewi op de Baanstee in Purmerend. Brandweer uit de meerdere gemeenten zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. 

Bij de brand komt veel rook vrij. De rook ontwikkelt zich nog en gaat richting A7 en centrum van Purmerend. De veiligheidsregio adviseert om ramen en deuren gesloten te houden en om de mechanische ventilatie uit te zetten. De politie heeft de directe omgeving afgezet.

Update 21:45 uur:

De meetploegen van de brandweer hebben geen andere stoffen gemeten dan de reguliere stoffen die bij verbranding vrijkomen. De rook en brandlucht zijn in de omgeving nog waar te nemen. Blijf uit de rook.

Update 22:40 uur:

De brand is onder controle. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Er is niemand gewond geraakt. De afzetting van de wegen in de directe omgeving blijven, overige afzettingen zijn opgeheven. De rook neemt af.

Foto’s: D. Hollander en Inter Visual Studio



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.8 ° C
11.8 °
10 °
77 %
1.3kmh
100 %
wo
12 °
do
11 °
vr
10 °
za
13 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.