Grote brand verwerkingsbedrijf Renewi Baanstee

Purmerend – Momenteel woedt er een grote brand bij verwerkingsbedrijf Renewi op de Baanstee in Purmerend. Brandweer uit de meerdere gemeenten zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. 

Bij de brand komt veel rook vrij. De rook ontwikkelt zich nog en gaat richting A7 en centrum van Purmerend. De veiligheidsregio adviseert om ramen en deuren gesloten te houden en om de mechanische ventilatie uit te zetten. De politie heeft de directe omgeving afgezet.

Update 21:45 uur:

De meetploegen van de brandweer hebben geen andere stoffen gemeten dan de reguliere stoffen die bij verbranding vrijkomen. De rook en brandlucht zijn in de omgeving nog waar te nemen. Blijf uit de rook.

Update 22:40 uur:

De brand is onder controle. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Er is niemand gewond geraakt. De afzetting van de wegen in de directe omgeving blijven, overige afzettingen zijn opgeheven. De rook neemt af.

Foto’s: D. Hollander en Inter Visual Studio

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt