112Purmerend

Grote brand verwerkingsbedrijf Renewi Baanstee

Purmerend – Momenteel woedt er een grote brand bij verwerkingsbedrijf Renewi op de Baanstee in Purmerend. Brandweer uit de meerdere gemeenten zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. 

Bij de brand komt veel rook vrij. De rook ontwikkelt zich nog en gaat richting A7 en centrum van Purmerend. De veiligheidsregio adviseert om ramen en deuren gesloten te houden en om de mechanische ventilatie uit te zetten. De politie heeft de directe omgeving afgezet.

Update 21:45 uur:

De meetploegen van de brandweer hebben geen andere stoffen gemeten dan de reguliere stoffen die bij verbranding vrijkomen. De rook en brandlucht zijn in de omgeving nog waar te nemen. Blijf uit de rook.

Update 22:40 uur:

De brand is onder controle. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Er is niemand gewond geraakt. De afzetting van de wegen in de directe omgeving blijven, overige afzettingen zijn opgeheven. De rook neemt af.

Foto’s: D. Hollander en Inter Visual Studio

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.