Purmerend

Purmerendse casanova (47) mag 42 maanden de cel in

Purmerend – De rechtbank Den Haag heeft woensdag een 47-jarige man uit Purmerend veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden voor meerdere oplichtingen en verduisteringen. Het OM had 5 jaar celstraf geeist. De man was in 2006 al eens is veroordeeld voor oplichting.

Van april 2017 tot en met mei 2018 heeft hij twee vrouwen en hun familieleden opgelicht. Hij deed zich steeds voor als een succesvolle en vermogende man en liet de vrouwen geloven dat hij een relatie met hen wilde opbouwen. Daarna wist hij met leugens en verzinsels deze vrouwen en hun familieleden forse sommen geld afhandig te maken. Ook heeft hij van één van de vrouwen een auto verduisterd.

Geld in eigen zak

Daarnaast maakte hij zich schuldig aan oplichting van een aantal personen door hen een appartement in Spanje te huur aan te bieden terwijl hij niet de eigenaar of de verhuurder van die woning was. De aanbetaalde borg en huur stak de man in zijn eigen zak.

Financieel gewin

De man trok een spoor van vernieling en leed door de levens van zijn slachtoffers. Hij heeft hierbij slechts oog gehad voor eigen financieel gewin en zich niet bekommerd om het leed dat hij zijn slachtoffers aandeed.

Terugbetaling

De Purmerender moet tevens een totaalbedrag van 100.000 euro binnen een redelijke termijn aan de slachtoffers terugbetalen. Doet hij dit niet dan kan er alsnog een gevangenisstraf van bijna 2 jaar bij de 42 maanden worden opgelegd.

Relevant artikel:

Purmerendse casanova (47) hoort vijf jaar eisen voor fraude, diefstal en verduistering


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.