26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendPurmerendse casanova (47) mag 42 maanden de cel in

Purmerendse casanova (47) mag 42 maanden de cel in

Purmerend – De rechtbank Den Haag heeft woensdag een 47-jarige man uit Purmerend veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden voor meerdere oplichtingen en verduisteringen. Het OM had 5 jaar celstraf geeist. De man was in 2006 al eens is veroordeeld voor oplichting.

Van april 2017 tot en met mei 2018 heeft hij twee vrouwen en hun familieleden opgelicht. Hij deed zich steeds voor als een succesvolle en vermogende man en liet de vrouwen geloven dat hij een relatie met hen wilde opbouwen. Daarna wist hij met leugens en verzinsels deze vrouwen en hun familieleden forse sommen geld afhandig te maken. Ook heeft hij van één van de vrouwen een auto verduisterd.

Geld in eigen zak

Daarnaast maakte hij zich schuldig aan oplichting van een aantal personen door hen een appartement in Spanje te huur aan te bieden terwijl hij niet de eigenaar of de verhuurder van die woning was. De aanbetaalde borg en huur stak de man in zijn eigen zak.

Financieel gewin

De man trok een spoor van vernieling en leed door de levens van zijn slachtoffers. Hij heeft hierbij slechts oog gehad voor eigen financieel gewin en zich niet bekommerd om het leed dat hij zijn slachtoffers aandeed.

Terugbetaling

De Purmerender moet tevens een totaalbedrag van 100.000 euro binnen een redelijke termijn aan de slachtoffers terugbetalen. Doet hij dit niet dan kan er alsnog een gevangenisstraf van bijna 2 jaar bij de 42 maanden worden opgelegd.

Relevant artikel:

Purmerendse casanova (47) hoort vijf jaar eisen voor fraude, diefstal en verduisteringSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.