112

Uitslaande brand Purmer-Noord: omwonenden geëvacueerd, hond omgekomen

Purmerend – Maandagochtend omstreeks vijf uur kregen de hulpdiensten melding van een woningbrand aan de Landauerstraat in Purmer-Noord. De menselijke bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Een hond overleefde de brand niet. 

“Er was sprake van een uitslaande brand,” zegt de Veiligheidsregio. De mensen konden op tijd naar buiten komen en liepen alleen licht letsel op door de rookontwikkeling. De hond is om het leven gekomen. Brandweerlieden troffen de hond dood aan.” Omwonenden werden geëvacueerd. Rond 05:45 uur was de brand onder controle.

De woning waar het vuur ontstond heeft veel schade en is tijdelijk onbewoonbaar. Ook de overige geëvacueerde buren kunnen voorlopig niet terug naar huis: door een gesprongen leiding van de stadsverwarming zit het hele huizenblok tijdelijk zonder water. Zij worden elders opgevangen.Foto’s:

Inter Visual Studio

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.