Uitslaande brand Purmer-Noord: omwonenden geëvacueerd, hond omgekomen

Purmerend – Maandagochtend omstreeks vijf uur kregen de hulpdiensten melding van een woningbrand aan de Landauerstraat in Purmer-Noord. De menselijke bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Een hond overleefde de brand niet. 

“Er was sprake van een uitslaande brand,” zegt de Veiligheidsregio. De mensen konden op tijd naar buiten komen en liepen alleen licht letsel op door de rookontwikkeling. De hond is om het leven gekomen. Brandweerlieden troffen de hond dood aan.” Omwonenden werden geëvacueerd. Rond 05:45 uur was de brand onder controle.

De woning waar het vuur ontstond heeft veel schade en is tijdelijk onbewoonbaar. Ook de overige geëvacueerde buren kunnen voorlopig niet terug naar huis: door een gesprongen leiding van de stadsverwarming zit het hele huizenblok tijdelijk zonder water. Zij worden elders opgevangen.Foto’s:

Inter Visual Studio

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*