2.7 C
Purmerend
dinsdag 6 december 2022

Home112Uitslaande brand Purmer-Noord: omwonenden geëvacueerd, hond omgekomen

Uitslaande brand Purmer-Noord: omwonenden geëvacueerd, hond omgekomen

Purmerend – Maandagochtend omstreeks vijf uur kregen de hulpdiensten melding van een woningbrand aan de Landauerstraat in Purmer-Noord. De menselijke bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Een hond overleefde de brand niet. 

“Er was sprake van een uitslaande brand,” zegt de Veiligheidsregio. De mensen konden op tijd naar buiten komen en liepen alleen licht letsel op door de rookontwikkeling. De hond is om het leven gekomen. Brandweerlieden troffen de hond dood aan.” Omwonenden werden geëvacueerd. Rond 05:45 uur was de brand onder controle.

De woning waar het vuur ontstond heeft veel schade en is tijdelijk onbewoonbaar. Ook de overige geëvacueerde buren kunnen voorlopig niet terug naar huis: door een gesprongen leiding van de stadsverwarming zit het hele huizenblok tijdelijk zonder water. Zij worden elders opgevangen.Foto’s:

Inter Visual Studio


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,197FansLike
2,236VolgersVolg
1,534VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
2.7 ° C
5 °
1 °
91 %
3.5kmh
61 %
di
8 °
wo
6 °
do
4 °
vr
4 °
za
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.