Menno slachtoffer van helpdeskfraude: “Zesduizend euro weg” (video)

Purmerend – De 20-jarige Menno Brusik uit Purmerend is donderdag slachtoffer geworden van helpdeskfraude. De criminelen wisten zesduizend euro van Menno’s spaarrekening te halen. Zesduizend euro die Menno in 7 jaar bij elkaar had gespaard. Dit geld had Menno hard nodig voor een nieuwe Canta. Een auto waar hij afhankelijk van is om onder andere op zijn werk te komen.

Menno was alleen thuis toen hij het bewuste belletje kreeg. “Er werd gezegd dat er een fout op de computer zou zitten, maar dat ze wel konden helpen”, vertelt de moeder van Menno, Edith gisteren aan Hart van Nederland. “Menno werd er eigenlijk een beetje door overvallen.” De oplichters lieten Menno een programmaatje installeren die de problemen zou oplossen. “Toen ik vervolgens in mijn internetbankieren app ging, ging alles op zwart”, vertelt Menno.

Gespaard

De criminelen hadden via het programmaatje Menno’s computer overgenomen, zijn betaallimiet verhoogd en zesduizend euro van zijn spaarrekening gehaald. “Dat geld had ik in zeven jaar tijd bij elkaar gespaard”, vertelt Menno.

Het geld had ook al een bestemming: “Hij heeft net een nieuwe Canta besteld, een mindervalide voertuig waar hij afhankelijk van is”, legt zijn moeder uit. Menno zit in een rolstoel en kan door zijn Canta toch nog overal naartoe. “Het is een stukje onafhankelijkheid”, besluit Menno.

Doneeractie

Om toch nog het geld bij elkaar te krijgen zijn de ouders van Menno een doneeractie gestart. “De verzekering en de bank willen niets vergoeden omdat het lijkt alsof Menno zelf het geld heeft overgemaakt”, vertelt Edith. En alsof Menno niet genoeg pech heeft gehad: de doneerpagina is vrijdag offline gehaald vanwege een cyberaanval.

Update:

Crowdfundingactie voor Menno: “Al mijn spaargeld kwijt. Koopcontract voor nieuwe Canta al getekend.”

Bron: Hart van Nederland

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*