Purmerend

Menno slachtoffer van helpdeskfraude: “Zesduizend euro weg” (video)

Purmerend – De 20-jarige Menno Brusik uit Purmerend is donderdag slachtoffer geworden van helpdeskfraude. De criminelen wisten zesduizend euro van Menno’s spaarrekening te halen. Zesduizend euro die Menno in 7 jaar bij elkaar had gespaard. Dit geld had Menno hard nodig voor een nieuwe Canta. Een auto waar hij afhankelijk van is om onder andere op zijn werk te komen.

Menno was alleen thuis toen hij het bewuste belletje kreeg. “Er werd gezegd dat er een fout op de computer zou zitten, maar dat ze wel konden helpen”, vertelt de moeder van Menno, Edith gisteren aan Hart van Nederland. “Menno werd er eigenlijk een beetje door overvallen.” De oplichters lieten Menno een programmaatje installeren die de problemen zou oplossen. “Toen ik vervolgens in mijn internetbankieren app ging, ging alles op zwart”, vertelt Menno.

Gespaard

De criminelen hadden via het programmaatje Menno’s computer overgenomen, zijn betaallimiet verhoogd en zesduizend euro van zijn spaarrekening gehaald. “Dat geld had ik in zeven jaar tijd bij elkaar gespaard”, vertelt Menno.

Het geld had ook al een bestemming: “Hij heeft net een nieuwe Canta besteld, een mindervalide voertuig waar hij afhankelijk van is”, legt zijn moeder uit. Menno zit in een rolstoel en kan door zijn Canta toch nog overal naartoe. “Het is een stukje onafhankelijkheid”, besluit Menno.

Doneeractie

Om toch nog het geld bij elkaar te krijgen zijn de ouders van Menno een doneeractie gestart. “De verzekering en de bank willen niets vergoeden omdat het lijkt alsof Menno zelf het geld heeft overgemaakt”, vertelt Edith. En alsof Menno niet genoeg pech heeft gehad: de doneerpagina is vrijdag offline gehaald vanwege een cyberaanval.

Update:

Crowdfundingactie voor Menno: “Al mijn spaargeld kwijt. Koopcontract voor nieuwe Canta al getekend.”

Bron: Hart van Nederland

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.