12.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendCrowdfundingactie voor Menno: "Al mijn spaargeld kwijt. Koopcontract voor nieuwe Canta al...

Crowdfundingactie voor Menno: “Al mijn spaargeld kwijt. Koopcontract voor nieuwe Canta al getekend.”

Purmerend – Afgelopen vrijdag besteedde Hart van Nederland al aandacht aan de situatie van Menno uit Purmerend. Onze redactie deed er verslag van op zaterdag. Menno is afgelopen donderdag slachtoffer geworden van helpdeskfraude. De criminelen wisten zesduizend euro van Menno’s spaarrekening te halen. Zesduizend euro die Menno in 7 jaar bij elkaar had gespaard.

De oplichters lieten Menno een programmaatje installeren die de problemen zou oplossen. “Toen ik vervolgens in mijn internetbankieren app ging, ging alles op zwart”, vertelt Menno. De criminelen hadden via het programmaatje Menno’s computer overgenomen, zijn betaallimiet verhoogd en zesduizend euro van zijn spaarrekening gehaald. “Dat geld had ik in zeven jaar tijd bij elkaar gespaard.”

Dit geld had Menno hard nodig voor een nieuwe Canta. Een auto waar hij afhankelijk van is om onder andere op zijn werk te komen. Menno: “Nu is mijn oude Canta echt aan vernieuwing toe dus ik was blij dat ik een andere kon kopen. Het koopcontract is zelfs al getekend en ik wacht op het bericht van de dealer wanneer de aanpassingen klaar zijn zodat ik er mee kan rijden.”

Eerder was er al een crowdfunding actie gestart door de ouders van Menno bij doneerdoel.nl maar deze crowdfundingsite ligt er al een tijdje uit wegens een cyberattack. Nu is Menno een crowdfunding gestart op Geef.nl. “Ik had nooit gedacht een crowdfunding voor mijzelf te hoeven starten! Ik ben een rolstoeler en door mijn mindervalidevoertuig, een Canta, kan ik toch mijn ding doen, een stukje zelfstandigheid en onafhankelijkheid.”, schrijft Menno.

Inmiddels staat er al 780 euro op de teller. Menno hoopt €5500 euro bij elkaar te halen. Doneren kan hier: https://www.geef.nl/nl/actie/mijn-nieuwe-canta/donateurs

Relevant artikel:

Menno slachtoffer van helpdeskfraude: “Zesduizend euro weg” (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
11.7 °
78 %
4kmh
100 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.