8.9 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomePurmerendIn het najaar met pas de milieustraat op

In het najaar met pas de milieustraat op

Purmerend – Komend najaar wordt de milieustraat afgesloten met een slagboom. Vanaf dan kunnen inwoners alleen met een pasje de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat inrijden. Ieder huishouden ontvangt dit pasje in het najaar. In eerdere berichten werd de ingangsdatum 1 september genoemd, maar een precieze datum is momenteel nog niet bekend. Zodra bekend is welke datum het wordt, ontvangen alle inwoners bericht.

De milieustraat van Purmerend is toegankelijk voor inwoners uit de gemeenten Purmerend, Beemster en Neck en vanaf augustus 2019 ook voor inwoners van Waterland. Alleen particulieren mogen hier hun grof afval brengen. Bedrijven mogen geen gebruik maken van de milieustraat, zij moeten zelf voor de afvoer van hun afval zorgen.

Op dit moment merkt de gemeente dat ook inwoners uit andere gemeentes en bedrijven hun afval brengen. Alleen inwoners van Purmerend, Beemster, Neck en Waterland betalen hiervoor de afvalstoffenheffing. Dit betekent dat bij meer afval, de kosten voor onze inwoners hoger worden. Daarom is besloten de toegang tot de milieustraat alleen mogelijk te maken met een pasje. Ieder huishouden ontvangt dit pasje komend najaar. Hiermee kan de slagboom van de milieustraat geopend worden.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.5 °
8.3 °
75 %
8.1kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.