Purmerend

Beusebos blijft dicht na uitspraak rechter: “Getreurd, maar niet geschrokken”

Purmerend – Het Beusebos blijft ook de komende tijd gesloten, zo heeft de rechter besloten. De gemeente Purmerend hoeft het bos in de kom van de A7 niet te openen, omdat het officieel geen openbaar gebied is.

Een jaar geleden werden hekken rondom het gebied geplaatst. Volgens het college van Purmerend was de situatie niet meer veilig nadat er spijkermatten neergelegd waren om motorcrossers uit het gebied te verdrijven.

Verkeerde adres

De stichtingen eisten in juni bij de bestuursrechter dat de gemeente Purmerend de hekken weg zou halen. Maar ze zijn volgens de rechter bij hem aan het verkeerde adres. Het is geen onderwerp voor het bestuursrecht, omdat het niet om openbaar gebied gaat. De rechter gaf dat eigenlijk al aan in de slotconclusie op 20 juni: “De uitspraak gaat vooral om de vraag of dit de juiste juridische weg was.”

“Uiteraard betreuren we de uitspraak, maar we zijn er niet van geschrokken”, erkent Bart Creemer, van Stichting Vrienden van het Beusebos. “We hadden vijftig procent kans van slagen. We gaan ons nu beraden of we in hoger beroep gaan. Dat hangt zowel af van de argumentatie van de rechter, als hoe onze juristen over de kwestie denken.”

Verder met de strijd?

De Stichting Vrienden van het Beusebos gaat binnenkort bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een mogelijk vervolg. “Eerst moet iedereen terug zijn van vakantie en dan gaan we met z’n allen zitten.”

Bekijk de gehele uitspraak hier: Uitspraak rechtszaak openstelling Beusebos

Relevant artikel:

Rechtszaak tegen gemeente Purmerend over openstelling Beusebos (live verslag)

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Vrienden van het Beusebos zetten strijd door: “Dit gaat nog jaren duren” (video)

VVD Purmerend: bouw betaalbare appartementen in het Beusebos / Kom A7!

Beusebos met Slot Purmersteijn ‘Back to the Future’?

Van der Valk slaat vleugels uit in Beusebos

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.