Eerste twee Geldmaten in Purmerend geïnstalleerd

De Geldmaat op het Zwanebloem.

Purmerend – Al op twee locaties in Purmerend zijn de geldautomaten vervangen voor de nieuwe Geldmaat. De geldautomaat aan het John. F. Kennedyplein (Makado winkelcentrum) en de geldautomaat op het Zwanebloem (winkelcentrum de Gors), voorheen van de ING, mogen zich nu in de nieuwe gele kleur laten zien. Voor eind september zal ook de geldautomaat van de ABN-AMRO bij Winkelcentrum Overwhere voorzien worden van het nieuwe uiterlijk.

Volgens de planning zal de rest van Purmerend na september 2019 aan de beurt zijn. Geleidelijk aan zullen alle geldautomaten onderdeel worden van een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk om contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. Alle automaten werken dan hetzelfde en zien er hetzelfde uit.

Geert Eikelboom, CEO van Geldmaat: “In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Er blijft echter ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten. Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger over Nederland verspreiden.”

Geldmaat is samen met ING, Rabobank en ABN-AMRO verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe netwerk van geldautomaten. Naar verwachting staat het nieuwe netwerk eind 2020.

Bekijk hier hoe de nieuwe schermen eruit zien: https://www.datocms-assets.com/8043/1559649992-handleiding-een-vast-bedrag-opnemen.pdf

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*