-0.9 C
Purmerend
vrijdag 9 december 2022

HomePurmerendEerste twee Geldmaten in Purmerend geïnstalleerd

Eerste twee Geldmaten in Purmerend geïnstalleerd

Purmerend – Al op twee locaties in Purmerend zijn de geldautomaten vervangen voor de nieuwe Geldmaat. De geldautomaat aan het John. F. Kennedyplein (Makado winkelcentrum) en de geldautomaat op het Zwanebloem (winkelcentrum de Gors), voorheen van de ING, mogen zich nu in de nieuwe gele kleur laten zien. Voor eind september zal ook de geldautomaat van de ABN-AMRO bij Winkelcentrum Overwhere voorzien worden van het nieuwe uiterlijk.

Volgens de planning zal de rest van Purmerend na september 2019 aan de beurt zijn. Geleidelijk aan zullen alle geldautomaten onderdeel worden van een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk om contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. Alle automaten werken dan hetzelfde en zien er hetzelfde uit.

Geert Eikelboom, CEO van Geldmaat: “In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Er blijft echter ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten. Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger over Nederland verspreiden.”

Geldmaat is samen met ING, Rabobank en ABN-AMRO verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe netwerk van geldautomaten. Naar verwachting staat het nieuwe netwerk eind 2020.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,197FansLike
2,236VolgersVolg
1,534VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
-0.9 ° C
0 °
-3 °
96 %
2.2kmh
74 %
vr
4 °
za
5 °
zo
2 °
ma
2 °
di
-0 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.