* Edam-Volendam* Horeca

Ondernemers Edam-Volendam krijgen waarschuwing voor alcoholverkoop aan minderjarigen

Volendam – Ondernemers in Edam-Volendam houden zich nauwelijks aan de regels voor alcoholverkoop aan minderjarigen. Dat blijkt uit een controle in opdracht van de gemeente.

De gemeente liet in mei en juni controles uitvoeren met een ‘mystery shopper’ op het naleven van de regels van het schenken van alcohol aan minderjarigen. Daaruit bleek dat veel ondernemers ID-kaarten niet checken en alcoholische dranken schenken aan minderjarigen, schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar website.

Volgens KHN hebben veel ondernemers een waarschuwing gekregen. Om hoeveel ondernemers het precies gaat, is niet duidelijk.

Het bestuur van KHN Edam-Volendam stelt vraagtekens bij de waarschuwingen die gegeven zijn. “We merken dat veel ondernemers een waarschuwingsbrief hebben gehad voor het mogelijk niet checken van het ID of het daadwerkelijk schenken van alcohol aan minderjarigen. Er zijn veel onduidelijkheden ontstaan en wij als bestuur KHN Edam-Volendam hebben het vermoeden dat er onterechte waarschuwingen zijn gestuurd en dat er niet wordt gewerkt zoals afgesproken binnen het project LEF en de afspraken daarover.”

Het volgende overleg tussen gemeente en ondernemers staat op 13 augustus op de agenda.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.