2.2 C
Purmerend
vrijdag 9 december 2022

Home* Edam-VolendamOndernemers Edam-Volendam krijgen waarschuwing voor alcoholverkoop aan minderjarigen

Ondernemers Edam-Volendam krijgen waarschuwing voor alcoholverkoop aan minderjarigen

Volendam – Ondernemers in Edam-Volendam houden zich nauwelijks aan de regels voor alcoholverkoop aan minderjarigen. Dat blijkt uit een controle in opdracht van de gemeente.

De gemeente liet in mei en juni controles uitvoeren met een ‘mystery shopper’ op het naleven van de regels van het schenken van alcohol aan minderjarigen. Daaruit bleek dat veel ondernemers ID-kaarten niet checken en alcoholische dranken schenken aan minderjarigen, schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar website.

Volgens KHN hebben veel ondernemers een waarschuwing gekregen. Om hoeveel ondernemers het precies gaat, is niet duidelijk.

Het bestuur van KHN Edam-Volendam stelt vraagtekens bij de waarschuwingen die gegeven zijn. “We merken dat veel ondernemers een waarschuwingsbrief hebben gehad voor het mogelijk niet checken van het ID of het daadwerkelijk schenken van alcohol aan minderjarigen. Er zijn veel onduidelijkheden ontstaan en wij als bestuur KHN Edam-Volendam hebben het vermoeden dat er onterechte waarschuwingen zijn gestuurd en dat er niet wordt gewerkt zoals afgesproken binnen het project LEF en de afspraken daarover.”

Het volgende overleg tussen gemeente en ondernemers staat op 13 augustus op de agenda.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,197FansLike
2,236VolgersVolg
1,533VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
2.2 ° C
4 °
1.1 °
95 %
2.2kmh
53 %
vr
2 °
za
5 °
zo
3 °
ma
2 °
di
0 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.