Regionaal

Zaterdag code geel in Noord-Holland “Windstoten tot 100 km/u”

Regionaal – De tropische zomer van vorige maand lijkt ver weg. De weerman van mediapartner NH-nieuws windt er geen doekjes om: de windstoten die er voor morgen aankomen zijn ‘heftig’! En dit kan volgens hem gevolgen hebben voor allerlei evenementen.

Vooral aan de kust is het morgen oppassen geblazen: “De windstoten kunnen snelheden halen van wel 100 kilometer per uur”, aldus weerman Jan Visser. In de rest van de provincie wordt wordt dit tussen de 70 en 90 kilometer.

KNMI heeft daarom nu code geel uitstaan. “Veel evenementen zullen problemen ondervinden of worden afgelast”, voorspelt Visser. “Het gebeurt in veel zomers dat het een dag of wat herfstachtig weer is, maar dit is best heftig.”

Negentien graden

Qua temperatuur wordt het ook frisser de komende dagen. Vanaf morgen koelt het rap af. “De temperatuur zal overdag niet boven de 20 graden uitkomen.”

 

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....