18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomedierenSchaap gered door politieagenten van offerfeest slacht

Schaap gered door politieagenten van offerfeest slacht

Edam – Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat er schapen in een bestelbus vervoerd werden op de Purmerstraat in Edam. Ter plaatse werd de bus niet aangetroffen behalve een schaap dat in de buurt op straat stond. 

De politie heeft het schaap meegenomen naar het bureau omdat de agenten het vermoeden hadden dat het schaap “illegaal” geofferd zou worden tijdens het offerfeest. Het offerfeest begint morgen en duurt tot dinsdag. Het Comité Dierennoodhulp is gebeld die daarop tot actie over ging om vervoer te regelen. Volgens het comité is dit het eerste dier wat gered is van de slacht van het offerfeest. Door een wijziging in de protocollen is het dit jaar voor het eerst dat dieren worden opgevangen en niet zoals vroeger alsnog gedood of vernietigd.

Wettelijk is het niet toegestaan om thuis een dier te slachten. Dit moet altijd gebeuren in een slachthuis onder bepaalde voorwaarden. Een overtreding kan leiden tot een boete van 67.000 euro of een celstraf van zes jaar.

Het schaap is door het comité opgehaald en zit nu in Rijsenhout waar ze veilig zit en voorgoed mag blijven. “We hopen dat de anderen ook nog worden gered. Het schaap heeft de mooie naam Dasja gekregen, wat betekent ‘geschenk van God’. Dat is toch vele malen beter dan een schaap als offer aan God.”, schrijft het comité op Facebook.

Offerfeest 

Het offerfeest is een van de belangrijkste feesten in de islam. Herdacht wordt dat de profeet Ibrahim zijn zoon wilde offeren voor Allah. Uiteindelijk mocht hij in plaats van zijn zoon een ram offeren. Om dat te herdenken laten veel moslimgezinnen een schaap of lam slachten. Het vlees van het beest wordt gegeten, maar ook verdeeld onder familieleden en de armen.

Over het Comité Dierennoodhulp

Comité Dierennoodhulp is een stichting die actie voert om dieren in nood of die in nood dreigen te komen te helpen. Daarbij willen zij vooral werken aan een mentaliteitsverandering bij mensen ten opzichte van dieren. Door middel van actie en publiciteit wil het mistoestanden met dieren aan de kaak stellen. Het Comité vindt dat dieren net als mensen recht op een eigen leven hebben in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden en het verdienen om met respect behandeld te worden. Meer informatie op: https://www.comitedierennoodhulp.nl/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.