* parkerenPurmerend

Per 1 september betaald parkeren in Wagenweggebied

Purmerend – Komende maanden voert gemeente Purmerend verschillende aanpassingen door wat betreft parkeren in het centrum van Purmerend. Hiermee wil zij de parkeerdruk in het centrum aanpakken. De eerste van een reeks maatregelen is het invoeren van betaald parkeren in het Wagenweggebied.

In september wordt, mede op verzoek van de bewoners, in het Wagenweggebied betaald parkeren ingevoerd. Bewoners kunnen hier parkeren met een parkeervergunning. Op verschillende plekken in het Wagenweggebied worden parkeerautomaten geplaatst. Het parkeertarief wordt hier € 1,00 per uur, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en tijdens koopavonden tot 21.00 uur.

Meer parkeermaatregelen

Met het invoeren van de parkeermaatregelen houdt gemeente Purmerend rekening met de toekomst. Komende jaren wordt op verschillende plaatsen in het Wagenweggebied en in en om de binnenstad gebouwd. Parkeermaatregelen zijn nodig zodat de binnenstad bereikbaar blijft voor bewoners, bezoekers en ondernemers. De komende tijd treft de gemeente dan ook verschillende maatregelen om het parkeren in het centrum in goede banen te leiden.

Op de hoogte

Gemeente Purmerend plaatst op de website www.purmerend.nl/parkerencentrum regelmatig updates over de parkeermaatregelen die zij treft in het centrum. Bekijk hier de veel gestelde vragen over het parkeren in het Wagenweggebied: https://www.purmerend.nl/sites/default/files/documenten/1475349_-_vragen_parkeerregulering_0.pdf

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....