8.6 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home* parkerenPer 1 september betaald parkeren in Wagenweggebied

Per 1 september betaald parkeren in Wagenweggebied

Purmerend – Komende maanden voert gemeente Purmerend verschillende aanpassingen door wat betreft parkeren in het centrum van Purmerend. Hiermee wil zij de parkeerdruk in het centrum aanpakken. De eerste van een reeks maatregelen is het invoeren van betaald parkeren in het Wagenweggebied.

In september wordt, mede op verzoek van de bewoners, in het Wagenweggebied betaald parkeren ingevoerd. Bewoners kunnen hier parkeren met een parkeervergunning. Op verschillende plekken in het Wagenweggebied worden parkeerautomaten geplaatst. Het parkeertarief wordt hier € 1,00 per uur, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en tijdens koopavonden tot 21.00 uur.

Meer parkeermaatregelen

Met het invoeren van de parkeermaatregelen houdt gemeente Purmerend rekening met de toekomst. Komende jaren wordt op verschillende plaatsen in het Wagenweggebied en in en om de binnenstad gebouwd. Parkeermaatregelen zijn nodig zodat de binnenstad bereikbaar blijft voor bewoners, bezoekers en ondernemers. De komende tijd treft de gemeente dan ook verschillende maatregelen om het parkeren in het centrum in goede banen te leiden.

Op de hoogte

Gemeente Purmerend plaatst op de website www.purmerend.nl/parkerencentrum regelmatig updates over de parkeermaatregelen die zij treft in het centrum. Bekijk hier de veel gestelde vragen over het parkeren in het Wagenweggebied: https://www.purmerend.nl/sites/default/files/documenten/1475349_-_vragen_parkeerregulering_0.pdf



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
7.8 °
76 %
3.6kmh
100 %
wo
9 °
do
11 °
vr
12 °
za
12 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.