Purmerend

Eerste stadion voor e-sports in Nederland komt in Purmerend

Purmerend – Het eerste stadion voor e-sports van Nederland komt in Purmerend te staan. Dat heeft organisatie H20 gisteren bekend gemaakt tijdens Gamescom in Keulen, de grootste gamebeurs ter wereld.

Het stadion wordt gevestigd in een oude sporthal aan de Spinnekop in Purmerend. Daarnaast wordt er een campus, een plek waar gamers samen kunnen komen, gerealiseerd in een oud schoolgebouw dat vast zit aan de sporthal.

Volgens Dirk Tuip, oprichter van H20, wordt er nu druk gekeken naar de realisatie van het stadion. “We hebben natuurlijk veel extra elektra nodig in de sporthal. Daar zijn we nu samen met Liander naar aan het kijken. We verwachten in november of december te openen.”

Rabobank

H20 heeft besloten het nieuws naar buiten te brengen tijdens Gamescom in Keulen, de grootste gamebeurs ter wereld. Omdat het stadion zeer veel internationale interesse heeft aangewakkerd, wordt ‘Amsterdam’ toegevoegd aan de stadionnaam.

“E-sports zijn internationaal en omdat we ook hier lanceren was het handiger om het in ieder geval internationaal aan te duiden als Rabo Esports Stadium Amsterdam. In Nederland zullen we het wel gewoon op Purmerend houden”, vertelt Tuip.

Rabobank Waterland en Omstreken is hoofdsponsor en naamgever van het stadion. “Voor jongeren ligt de wereld naar de toekomst open bij het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Het mooie is dat we de jeugd hier in real life met elkaar kunnen verbinden. En naast gaming wordt er door H20 sterk ingezet op educatie. Samen kunnen we de jeugd leren om verantwoordelijk te gamen”, aldus Eric Zwart, voorzitter van de Rabobank in de regio.

Trainingsfaciliteit in Alkmaar

E-sports winnen snel aan populariteit onder vooral jongeren. Er gaan ondertussen miljoenen om in de wereld. In Alkmaar werd al eerder het eerste e-sports trainingscentrum van Nederland geopend. Daar wordt in een sporthal ingezet op het leerzame aspect van e-sports. “Ook in e-sport zit creativiteit, samenwerken, concentratie, winnen en verliezen”, vertelde Eddy Bakker van Alkmaar Sport destijds aan mediapartner NH Nieuws.

Relevant artikel:

Financiering H20 esports rond; ondernemer Frits Dix stapt in esports en gaming

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.