Purmerend

Bus rijdt gehandicapte Barend regelmatig voorbij: “Heel min dat dit gebeurt” (video)

Purmerend – Al zijn hele leven is Barend Drost uit Purmerend gehandicapt. Hij zit in een rolstoel en praten gaat erg moeizaam. Wekelijks pakt hij de bus naar de stad, maar dit gaat sinds een poos steeds lastiger. De elektrische planken – die hem de bus in moeten helpen – zijn vaak stuk of ontbreken helemaal. Buschauffeurs zouden onbehulpzaam zijn en hij wordt naar eigen zeggen regelmatig voorbij gereden.

Barend besloot te filmen hoe lastig het voor hem is om de bus in en uit te gaan en plaatste het filmpje op Facebook. “Dit was de laatste keer!”, roept iemand hem bits toe nadat hij met moeite in de bus kwam. “Dit gebeurt me iedere week wel een keer”, vertelt hij aan Mediapartner NH Nieuws, met behulp van een app.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Onbegrijpelijk

De moeder van Barend, Coby, vindt het onbegrijpelijk dat het zo lastig is voor haar zoon om de bus te nemen: “Je broek zakt er vanaf. Ik vind het heel min dat mensen zo tegen gehandicapten doen. Ik snap het niet. Mensen moeten toch ook gevoel hebben. Dan duurt het te lang en kunnen ze niet verder. Ik denk dat dat het is”, verklaart ze.

“Hiervoor was het eigenlijk altijd de plank die er niet uitkwam. Maar daar werken ze aan bij vervoersbedrijf EBS, zeggen ze. Dus daar vertrouwen we maar op”, aldus Coby.

Barend zelf heeft de nodige klachten verstuurd naar het vervoersbedrijf. Of daar echt wat mee gebeurt weet hij niet. Maar op deze manier kan hij in ieder geval ‘terugvechten’.

EBS erkent dat er problemen zijn met de elektrische planken die rolstoelgebruikers moeten helpen de bus in te rijden. Als oplossing heeft elke bus nu houten planken. Ook laten ze weten dat buschauffeurs gewoon horen te helpen. Ze roepen Barend op om vooral klachten te blijven sturen.

Video en tekst: Mischa Korzec – NH-Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.