16.5 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
Home112Politie: bestuurder verloor macht over het stuur bij autoshow Carbecue (video)

Politie: bestuurder verloor macht over het stuur bij autoshow Carbecue (video)

Purmerend – De man die gisteren inreed op een groep mensen bij een autoshow in Purmerend, is de macht over het stuur verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Bij het ongeluk raakten drie mannen van 28 jaar uit Hardenberg, 25 jaar uit Purmerend en 29 jaar uit Amsterdam gewond. Zij stonden te kijken bij de autoshow op de Newtonstraat. De mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder is een 39-jarige man uit Badhoevedorp, meldt de politie vandaag. De verdachte is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij weer vrijgelaten, maar hij blijft nog wel verdachte.

Van het ongeluk doken gisteren al snel beelden op. In een kort filmpje is te zien hoe de auto met hoge snelheid aan komt rijden en om onbekende reden van de weg raakt. Hij komt tot stilstand tegen een betonnen paaltje en raakt daarbij enkele mensen die mogelijk langs de kant staan te kijken.

Disclaimer: onderstaande video kan als schokkend worden ervaren. Video: Telegraaf/Tim Booden.

Reactie van de organisatie StreetGasm:

In een reactie laat de organisator weten geschokt en van slag te zijn. Maurice van mede-organisator StreetGasm: “We doen er juist alles aan om dit soort ongelukken te voorkomen.” Zo lopen er volgens hem toezichthouders op het terrein, die deelnemers aanspreken en waarschuwen om zich aan de verkeersregels te houden.

Voor de organisaties StreetGasm en het lokale Custum Dreams is het wrang dat het ongeluk net buiten het evenemententerrein is gebeurd: in de Newtonstraat, om de hoek van de Weberstraat waar Custom Dreams zit. “De auto was wel onderdeel van de show, maar had het terrein inmiddels verlaten en was op weg naar huis. Het was al 17.00 uur, het eind van de dag. Verschrikkelijk dat dit is gebeurd, maar we kunnen mensen niet in de hand houden die onderweg zijn naar huis”, zegt Maurice, die zijn achternaam liever niet noemt.

StreetGasm is een professionele club die autoshows organiseert en een website exploiteert voor liefhebbers van snelle auto’s. “Onze leden drukken we op het hart om geen gekke dingen te doen”, aldus Maurice. “We hadden op het evenement veertien toezichthouders rondlopen die deelnemers nog even hebben uitgelegd wat we wel en wat we niet accepteren. Wie zich daar niet aan houdt, wordt geroyeerd en mag niet meer mee doen aan onze evenementen. Daarnaast was het parcours waar auto’s rijden door kegels en linten afgescheiden van het publiek.”

Een video impressie van de dag:

Relevant artikel:

Auto rijdt publiek in op vijfde editie CarbecueSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.3 °
15.5 °
73 %
0.9kmh
93 %
wo
21 °
do
20 °
vr
22 °
za
21 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.