dierenPurmerend

Automobilist rijdt zwanenfamilie aan: pul en papa-zwaan dood

Purmerend – Een nog onbekende automobilist heeft vorige week een zwanenfamilie aangereden op de Waterlandlaan in Purmerend. De vader en één pul gingen ter plekke dood. De rest van de familie bleef ongedeerd, maar is erg van slag.

De moeder zwom na het ongeluk alleen rond en de pullen kozen hun eigen pad. De dierenambulance heeft de zes overgebleven babyzwaantjes gevangen en deze terug naar hun moeder gebracht, maar dit ging niet goed. Zaterdagavond liepen de pullen weer zonder moeder op de Waterlandlaan, terug naar de plek van het ongeluk.

Hereniging

De dierenambulance heeft zaterdagavond alle zes de pullen gevangen, zondag werd de moederzwaan gevangen met hulp van de buurtbewoners. Hierna werden de vogels herenigd en naar een vogelopvang gebracht. “Ze maken het goed”, aldus de medewerkers van Stichting Dierenambulance Purmerend. “Helaas krijgen we heel vaak dit soort meldingen.” Volgens ooggetuigen gaf de automobilist gas bij om de zwanen te raken.

De vogels zullen uiteindelijk weer vrijgelaten worden, nadat ze helemaal zijn bijgekomen van de traumatische gebeurtenis. Stichting Dierenambulance Purmerend bedankt de buurtbewoners voor hun inzet tijdens de reddingsactie. “Hier hebben wij enorm veel kracht uit gehaald.”

Turbulente start

Het is niet de eerste keer dat de dierenambulance deze zwanenfamilie moet redden. Toen de pullen net uit het ei kwamen, zat de gehele familie met hun nekken vast in een bouwhek.

Donaties

Bron: Mediapartner NH-Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.