8.9 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomedierenAutomobilist rijdt zwanenfamilie aan: pul en papa-zwaan dood

Automobilist rijdt zwanenfamilie aan: pul en papa-zwaan dood

Purmerend – Een nog onbekende automobilist heeft vorige week een zwanenfamilie aangereden op de Waterlandlaan in Purmerend. De vader en één pul gingen ter plekke dood. De rest van de familie bleef ongedeerd, maar is erg van slag.

De moeder zwom na het ongeluk alleen rond en de pullen kozen hun eigen pad. De dierenambulance heeft de zes overgebleven babyzwaantjes gevangen en deze terug naar hun moeder gebracht, maar dit ging niet goed. Zaterdagavond liepen de pullen weer zonder moeder op de Waterlandlaan, terug naar de plek van het ongeluk.

Hereniging

De dierenambulance heeft zaterdagavond alle zes de pullen gevangen, zondag werd de moederzwaan gevangen met hulp van de buurtbewoners. Hierna werden de vogels herenigd en naar een vogelopvang gebracht. “Ze maken het goed”, aldus de medewerkers van Stichting Dierenambulance Purmerend. “Helaas krijgen we heel vaak dit soort meldingen.” Volgens ooggetuigen gaf de automobilist gas bij om de zwanen te raken.

De vogels zullen uiteindelijk weer vrijgelaten worden, nadat ze helemaal zijn bijgekomen van de traumatische gebeurtenis. Stichting Dierenambulance Purmerend bedankt de buurtbewoners voor hun inzet tijdens de reddingsactie. “Hier hebben wij enorm veel kracht uit gehaald.”

Turbulente start

Het is niet de eerste keer dat de dierenambulance deze zwanenfamilie moet redden. Toen de pullen net uit het ei kwamen, zat de gehele familie met hun nekken vast in een bouwhek.

Donaties

Bron: Mediapartner NH-Nieuws



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.5 °
8.3 °
75 %
8.1kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.