Wijdewormer

De rattenvanger van Engewormer schiet in één keer raak (video)

Wijdewormer – Het lijkt cru maar diervriendelijker kan het niet. Dat vindt rattenvanger Boyd Meyer uit Zaandam. Sinds een jaar schiet hij op twee boerderijen in Wijdewormer met een luchtdrukgeweer op ratten. Vanaf twintig meter kan hij ze raken tussen de ogen of in het hart met behulp van een infraroodcamera. Zo zijn de dieren op slag dood. Per geschoten rat krijgt hij een tientje. Niet veel, maar Boyd loopt graag  in en rond de boerderij.

“Het is de meest vriendelijke manier waarop de rat doodgaat zonder nevenschade”, vertelt hij. De knal die bij het schieten vrijkomt, is niet erg hard. “Dit schrikt ook geen dieren af. De kippen blijven rustig zitten”, verklaart hij.
Met zijn geweer in aanslag zoekt hij in de stallen naar ratten. Of beter gezegd naar sporen van ratten. “Ze zoeken altijd naar voedsel”, weet Boyd. “Waar kippen zijn is voer, en waar voer is zijn ratten”, zegt hij op Cruijffiaanse wijze.

De ratten zijn heel vroeg in de ochtend het meest actief. Maar ook als het gaat schemeren en ’s nachts. “En het voordeel van ’s nachts jagen is dat ze mij niet zien en ik dus veel vrijer ben om ze te vinden,” licht Boyd toe.

Rattenoverlast

Benno de Hertog van zorgboerderij Watervliet is erg blij met het werk van Boyd: “We hadden nogal wat rattenoverlast. We zijn een biologische boerderij en wilden dus geen gif gebruiken. Met klemmen lukt het niet want de ratten worden te slim en lopen er omheen.”  Sinds Boyd is gekomen en er aantal heeft geschoten, is er nauwelijks nog overlast. “Het lijkt erop dat de rest is gevlucht”, zegt Benno.

Boyd kan nog wel wat meer klanten gebruiken en de wet biedt hem een helpende hand want over een paar jaar wordt gif voor ratten verboden. Dan is het afschieten van ratten misschien wel de enige manier om een plaag te bedwingen.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.