Purmerend

Melkwegbrug vanaf 9 september 5 tot 6 weken dicht voor fietsers

Purmerend – Vanwege een defect van een uniek onderdeel in de Melkwegbrug is deze vanaf maandag 9 september afgesloten voor fietsverkeer. De schatting is dat de afsluiting zo’n 5 tot 6 weken zal duren. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de boogbrug. Fietsers, snorfietsers en scootmobielen worden omgeleid via de Sluisbrug. Deze omleiding wordt aangegeven met borden. Vanaf de andere kant van Purmerend kan de Jan Blankenbrug als omleiding gebruikt worden.
 
Een uniek onderdeel van de brug is defect waardoor de brug met spoed gerepareerd moet worden. De levertijd van het nieuwe onderdeel is 5 à 6 weken. Daarna wordt het onderdeel vervangen, dit duurt maximaal één week. De brug is tijdens deze periode buiten gebruik omdat deze open gezet moet worden. Dit vanwege afspraken met de provincie dat de scheepvaart niet langer dan een week gehinderd mag worden. De brug is sinds afgelopen maandag afgesloten voor vaarverkeer.

Werkzaamheden aan gedeelte Sluisbrug

Vanaf maandag 9 september starten ook de werkzaamheden aan de Sluisbrug, waardoor één van de twee rijbanen afgesloten is. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om ervoor te zorgen dat het omgeleide (fiets)verkeer veilig gebruik kan maken van deze brug.

Melkweg voor Heel Europa

Het fietspad aan de Melkweg ter hoogte van Heel Europa wordt tussen week 39 en 42 gesloten tot het eerste kwartaal van 2020. Dit heeft te maken met de werkzaamheden voor de toekomstige brug naar Wales. De exacte planning is afhankelijk van de aanleg van nieuwe kabels en leidingen door de nutsbedrijven. Wanneer deze werkzaamheden van start gaan, wordt het fietsverkeer vanuit Weidevenne omgeleid via de Loirestraat / Wolgalaan / Wales en vice versa. Ook die omleiding wordt met borden aangegeven.

Relevante artikelen:

Melkwegbrug verkocht aan Dubai

Tijdelijke werkzaamheden aan Melkwegbrug

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.