Purmerendwonen

Sloop pand garage Zijp aan de Purmersteenweg begonnen

Purmerend – Eerder waren er al werkzaamheden in het pand aan de Purmersteenweg 3. Hoofdzakelijk om asbest te verwijderen en om leidingen en metalen te recyclen. Maar nu is het pas echt zichtbaar. Aan de buitenkant is het eerste gedeelte tegen de vlakte gegaan.

Vanochtend ging de eerste muur van het karakteristieke pand om. De sloop wordt gedaan door Arie Hollenberg Sloop en Milieuwerken BV. “Tijdens de sloop wordt alles netjes gescheiden zodat het gerecycled kan worden.”, aldus een medewerker.

De oude garage van Zijp maakt plaats voor nieuwbouwproject de Looiers. Hier worden straks twee appartementengebouwen gebouwd van 36 en 24 meter hoog met in totaal 36 luxe driekamerappartementen en 4 riante penthouses. De prijzen van de appartementen liggen tussen de € 380.500 en € 523.000 en die van de penthouses tussen de € 928.500 en € 1.007.000, buiten een inpandige parkeergelegenheid om. Deze plaatsen kosten € 20.000 per stuk.

Eerder was er door de buurt een procedure bij de Raad van State aangespannen om de bouw tegen te houden. De Raad van State heeft op 31 juli 2019 uitspraak gedaan over de ontwikkeling van twee woongebouwen op de locatie van voorheen garage Zijp. De bezwaren van de omwonenden zijn toen ongegrond verklaard.

Het eerste van drie woonprojecten bij het centrum

Project De Looiers maakt deel uit van de ontwikkeling van de zogenaamde stedelijke rug van Purmerend, waarmee het oostelijk deel van Purmerend wordt verbonden met het centrum. Het eerste deel dat hierin ontwikkeld wordt is het gebied tussen de Kooimanbrug en de Hoornsebrug, bestaande uit de Brantjesoever, Looiers en de voormalige locatie van PostNL waar de komende jaren bij elkaar ca. 295 woningen worden toegevoegd.

Meer informatie op: https://www.delooiers.nl

Relevante artikelen:

Overeenkomst voor bouw 40 appartementen De Looiers

Groen licht voor appartementencomplex De Looiers

Protest tegen hoogbouw “De Looiers”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.