Purmerend

Openbare toiletten binnenstad laten nog minimaal 2 jaar op zich wachten.

Purmerend – Pas in de kadernota van 2021 wordt er een besluit genomen over de realisatie van 2 openbare toiletten in de binnenstad van Purmerend. Dit laat wethouder Tijmstra weten in een memo aan de raad.

In september 2018 dienden een aantal partijen een motie in over een openbaar toilet op de Koemarkt. Deze werd aangenomen. Omdat er ook overlast is van wildplassers op de Kaasmarkt, werd ook deze locatie toegevoegd aan het onderzoek dat de gemeente daarna startte.

Tijmstra maakte deze week bekend dat de voorkeur uitgaat naar twee “verzinkbare” toiletten. Deze komen ’s avonds uit de grond. Op tijden dat er voldoende andere gelegenheden open zijn, verzinken de toiletten in de straat. Op de Koemarkt is gekozen voor een model dat zowel voor dames als voor heren geschikt is. De Kaasmarkt krijgt de variant waar alleen heren gebruik van kunnen maken.

De twee toiletten kosten samen €115.000. De jaarlijkse kapitaallasten komen neer op €13.000. Deze bedragen zijn niet opgenomen in de begroting van de stad. De wethouder stelt om die reden voor, om de besluitvorming over de realisatie van de toiletten door te schuiven naar de kadernota van 2021.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.