Openbare toiletten binnenstad laten nog minimaal 2 jaar op zich wachten.

Purmerend – Pas in de kadernota van 2021 wordt er een besluit genomen over de realisatie van 2 openbare toiletten in de binnenstad van Purmerend. Dit laat wethouder Tijmstra weten in een memo aan de raad.

In september 2018 dienden een aantal partijen een motie in over een openbaar toilet op de Koemarkt. Deze werd aangenomen. Omdat er ook overlast is van wildplassers op de Kaasmarkt, werd ook deze locatie toegevoegd aan het onderzoek dat de gemeente daarna startte.

Tijmstra maakte deze week bekend dat de voorkeur uitgaat naar twee “verzinkbare” toiletten. Deze komen ’s avonds uit de grond. Op tijden dat er voldoende andere gelegenheden open zijn, verzinken de toiletten in de straat. Op de Koemarkt is gekozen voor een model dat zowel voor dames als voor heren geschikt is. De Kaasmarkt krijgt de variant waar alleen heren gebruik van kunnen maken.

De twee toiletten kosten samen €115.000. De jaarlijkse kapitaallasten komen neer op €13.000. Deze bedragen zijn niet opgenomen in de begroting van de stad. De wethouder stelt om die reden voor, om de besluitvorming over de realisatie van de toiletten door te schuiven naar de kadernota van 2021.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt