10.7 C
Purmerend
dinsdag 30 mei 2023
HomePolitiekScheuring in partij, Gemeentebelangen verder zonder raadsleden Soenjoto en Van Dongen

Scheuring in partij, Gemeentebelangen verder zonder raadsleden Soenjoto en Van Dongen

Purmerend – Gemeentebelangen zal verder gaan zonder de raadsleden Soenjoto en Van Dongen. De twee raadsleden waren net actief bij de nieuwe partij nadat zij zich eerder hadden afgesplitst van de PVV Purmerend. Het partijbestuur laat in een verklaring weten: “Na enkele weken is gebleken dat het niet mogelijk is om constructief te overleggen. Afspraken werden al snel niet meer nagekomen en beide raadsleden waren zonder reden afwezig bij vergaderingen waar afgesproken was bij te zijn.”

“Waar op het begin sprake leek te zijn van de wil om een professionele partij op te starten en de wil om te veranderen, bleek dit al gauw niet waargemaakt te worden. Twee bijeenkomsten waar dhr. Van Dongen en mevr. Soenjoto bij zouden zijn waren zij afwezig, terwijl nog 10 minuten voor die bijeenkomsten begon de afspraak is herhaald. Zonder verder iets te zeggen liepen de bovengenoemde raadsleden echter weg. De eerlijkheid en de wil om er wat van te maken bleken na de bekendmaking niet meer te bestaan.”

“Dit lijkt wel een soap.”

De partij Gemeentebelangen is ontstaan doordat de raadsleden Bram Buskoop en Rein Buskoop zich eind maart afsplitste van de SP Purmerend. Halverwege augustus 2019 kwamen de raadsleden Soenjoto en van Dongen de fractie versterken. Saillant detail: De beide raadsleden Buskoop vormen samen ook het partijbestuur.

In een rondgang die wij maakten bij diverse fractievoorzitters van verschillende partijen laten deze het volgende weten:

Leefbaar Purmerend – fractievoorzitter Chris Boer: “Dit is niet goed voor de Purmerendse Politiek. Het is triest dat dit gebeurt. Ik hoop dat de twee raadsleden Soenjoto en van Dongen wel naar de raadsvergaderingen blijven komen.”

Stadspartij – fractievoorzitter Bert Meulenberg: “Dit lijkt wel een soap. Dit doet de geloofwaardigheid van de Purmerendse politiek geen goed.”

PvdA – Fractievoorzitter Nathalie Saaf: “Ik ben vooral heel verbaasd. Dit doet de politiek geen goed. Het voelt als gekonkel.”

De overige fractievoorzitters alsmede de raadsleden Soenjoto en van Dongen hebben wij proberen te bereiken maar op deze korte termijn nog zonder resultaat.

Relevante artikelen:

Oud PVV’ers en oud SP’ers samen in een nieuwe politieke partij

Vader en zoon keren SP rug toe en gaan verder als Gemeentebelangen Purmerend

Shirley Soenjoto zoekt nieuwe naam voor PVV Purmerend


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,258FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
10.7 ° C
11.7 °
9.4 °
81 %
2.7kmh
19 %
di
13 °
wo
19 °
do
15 °
vr
15 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.