9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomePurmerendVrienden van het Beusebos gaan in hoger beroep tegen gemeente Purmerend

Vrienden van het Beusebos gaan in hoger beroep tegen gemeente Purmerend

Purmerend – De Stichting Vrienden van het Beusebos laat het er niet bij zitten en stelt hoger beroep in op de uitspraak van de bestuursrechter van 20 juni 2019. De stichting eiste bij de bestuursrechter dat de gemeente Purmerend de hekken weg zou halen die rond het Beusebos zijn neergezet en dat er weer vrij gewandeld kan worden. De gemeente besloot tot sluiting van het gebied na incidenten tussen motorcrossers en wandelaars. Volgens de bestuursrechter waren de vrienden van het Beusebos bij hem aan het verkeerde adres. “Het is geen onderwerp voor het bestuursrecht, omdat het niet om openbaar gebied gaat.”

De stichting stelt echter dat het gebied altijd openbaar is geweest en dat de gemeente het argument – dat het Beusebos / Kom A7 geen openbaar gebied is – nu gebruikt om het gebied af te schermen. Op onder andere het argument van de bestuursrechter “het gaat niet om openbaar gebied” en een aantal andere argumenten welke met de juristen worden besproken, stelt de stichting nu hoger beroep in. Bart Creemer van de Stichting Vrienden van het Beusebos: “In de uitspraak heeft de rechtbank geoordeeld dat onze bezwaren ongegrond zijn tegen bovengenoemd besluit dan wel weigering of het niet tijdig nemen van een besluit. Wij kunnen ons niet met deze uitspraak verenigen, reden waarom wij de rechter verzoeken deze uitspraak te vernietigen.”

Eerder stelde de stichting In een brief aan het gemeentebestuur van Purmerend dat de afsluiting van het Beusebos onrechtmatig is geweest. Al sinds 12 april 2018 is het Beusebos afgesloten en mag niemand er zonder toestemming erin. Omdat de gemeente niet reageerde op de brief van de stichting en de geëiste deadline liet verlopen, heeft de Stichting Vrienden van het Beusebos de gemeente op 20 juni voor de rechter gedaagd waar tegen de uitspraak nu hoger beroep wordt ingesteld.

Relevante artikelen:

Beusebos blijft dicht na uitspraak rechter: “Getreurd, maar niet geschrokken”

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Rechtszaak tegen gemeente Purmerend over openstelling Beusebos (live verslag)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.