12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerendStikstofuitspraak heeft geen gevolgen voor bouwprojecten in Purmerend

Stikstofuitspraak heeft geen gevolgen voor bouwprojecten in Purmerend

Purmerend – De uitspraak van de Raad van State over het programma aanpak stikstof (PAS) heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vele bouwprojecten in Purmerend. Dit laat de gemeente aan Regio Purmerend weten naar aanleiding van vragen die wij stelden na een uitzending van Nieuwsuur over dit onderwerp.

De Raad van State bepaalde in mei dat het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen niet voldoet. Daardoor staan landelijk allerlei bouwplannen op losse schroeven. Het gaat dan met name om grote infrastucturele projecten en woningbouwprojecten. Veel gemeenten worstelen met stilgelegde projecten.

Wel laat de gemeente Purmerend weten dat met betrekking tot de 2e Biowarmtecentrale (16Mw) op bedrijventerrein Baanstee-Noord een belanghebbende bij de rechtbank beroep heeft aangetekend tegen het provinciale besluit om een Wet natuurbeheervergunning te verlenen. De rechtbank zal hierover een uitspraak moeten doen. Hierdoor zou er bij dit project enige vertraging kunnen ontstaan.

Buurgemeenten

In Edam-Volendam komen wel projecten door de stikstofuitspraak in de problemen. Het gaat in die gemeente om 5 huizenprojecten en 1 infrastructuurproject. In de gemeente Waterland heeft de uitspraak gevolgen voor vooral de landbouw.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.