Purmerend

Stikstofuitspraak heeft geen gevolgen voor bouwprojecten in Purmerend

Purmerend – De uitspraak van de Raad van State over het programma aanpak stikstof (PAS) heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vele bouwprojecten in Purmerend. Dit laat de gemeente aan Regio Purmerend weten naar aanleiding van vragen die wij stelden na een uitzending van Nieuwsuur over dit onderwerp.

De Raad van State bepaalde in mei dat het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen niet voldoet. Daardoor staan landelijk allerlei bouwplannen op losse schroeven. Het gaat dan met name om grote infrastucturele projecten en woningbouwprojecten. Veel gemeenten worstelen met stilgelegde projecten.

Wel laat de gemeente Purmerend weten dat met betrekking tot de 2e Biowarmtecentrale (16Mw) op bedrijventerrein Baanstee-Noord een belanghebbende bij de rechtbank beroep heeft aangetekend tegen het provinciale besluit om een Wet natuurbeheervergunning te verlenen. De rechtbank zal hierover een uitspraak moeten doen. Hierdoor zou er bij dit project enige vertraging kunnen ontstaan.

Buurgemeenten

In Edam-Volendam komen wel projecten door de stikstofuitspraak in de problemen. Het gaat in die gemeente om 5 huizenprojecten en 1 infrastructuurproject. In de gemeente Waterland heeft de uitspraak gevolgen voor vooral de landbouw.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.