Stikstofuitspraak heeft geen gevolgen voor bouwprojecten in Purmerend

Purmerend – De uitspraak van de Raad van State over het programma aanpak stikstof (PAS) heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vele bouwprojecten in Purmerend. Dit laat de gemeente aan Regio Purmerend weten naar aanleiding van vragen die wij stelden na een uitzending van Nieuwsuur over dit onderwerp.

De Raad van State bepaalde in mei dat het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen niet voldoet. Daardoor staan landelijk allerlei bouwplannen op losse schroeven. Het gaat dan met name om grote infrastucturele projecten en woningbouwprojecten. Veel gemeenten worstelen met stilgelegde projecten.

Wel laat de gemeente Purmerend weten dat met betrekking tot de 2e Biowarmtecentrale (16Mw) op bedrijventerrein Baanstee-Noord een belanghebbende bij de rechtbank beroep heeft aangetekend tegen het provinciale besluit om een Wet natuurbeheervergunning te verlenen. De rechtbank zal hierover een uitspraak moeten doen. Hierdoor zou er bij dit project enige vertraging kunnen ontstaan.

Buurgemeenten

In Edam-Volendam komen wel projecten door de stikstofuitspraak in de problemen. Het gaat in die gemeente om 5 huizenprojecten en 1 infrastructuurproject. In de gemeente Waterland heeft de uitspraak gevolgen voor vooral de landbouw.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*